Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 06 kedd - 17:38:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

nav_logo.png   Hétfő óta elérhetőek az szja-bevallási tervezetek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, az ügyfélkapun keresztül.

   Aki egyetért a tervezettel, annak - az őstermelőket és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeket kivéve - nem kell tennie semmit, a tervezet május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik. A dokumentumot azonban célszerű átnézni annak érdekében, hogy biztosan a helyes adatokat tartalmazza.

    Vannak ugyanis olyan jövedelmek, amelyekről az adóhivatalnak nincs tudomása, tipikusan ilyen az ingatlan bérbeadásból, az ingatlan eladásból és ingó értékesítésből származó jövedelem. Ha azonban valaki például cégnek adja bérbe az ingatlanát, a bevallási tervezet tartalmazza az ebből származó jövedelmet is, mert a cég minden hónapban levonja az adóelőleg összegét, azt be is fizeti, és erről adatot szolgáltat a NAV-nak.

    A kedvezményeket is érdemes átnézni, mert a bevallási tervezet csak a kifizetők/munkáltatók által küldött adatokat tartalmazza. Így például, akitől a munkáltatója 2017 januárjában nem vonta le a családi, az első házas vagy személyes adókedvezmény összegét, mindenképpen érdemes kiegészítenie a tervezetet.


Olvasd tovább...
2018 március 06 kedd - 14:01:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V. 19.) NGM rendeletben foglaltakra tekintettel az idei évben hat munkanap kerül áthelyezésre.
 
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az alábbiakban felsorolt munkanapokon és pihenőnapokon a szünetel az ügyfélfogadás az Abonyi Polgármesteri Hivatalban:

a) március 10. (szombat) munkanap

március 16. (péntek) pihenőnap
 
b) április 21. (szombat) munkanap
április 30. (hétfő) pihenőnap

c) október 13. (szombat) munkanap
október 22. (hétfő) pihenőnap

d) november 10. (szombat) munkanap
november 2. (péntek) pihenőnap

e) december 1. (szombat) munkanap
december 24. (hétfő) pihenőnap

f) december 15. (szombat) munkanap
december 31. (hétfő) pihenőnap

Megértésüket köszönjük!
dr. Nagy Péter
jegyző2018 március 06 kedd - 13:53:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0
A Városháza hírei

   2,4 milliárd Ft bevételi és kiadási főösszeggel - közel 60 millió Ft tartalékkerettel - alkotta meg a Képviselő-testület az önkormányzat 2018. évi költségvetési rendeletét a február 15-i ülésen.

   A büdzsé legnagyobb részét a működési kiadások teszik ki, azonban az idei évben is több jelentős felújítás és beruházás megvalósítását tervezik.

   A felújításra szánt összegből 30 millió Ft pályázati önerőt különítettek el a belterületi utak felújítására. A külterületi, dűlőutak fejlesztésére a tavalyi évben pályázatot nyújtottak be, melyhez 25 millió Ft önerőt biztosít a város. Az önkormányzati utak kátyúzására, padkázására 5 millió Ft-ot költenek, 17 millió Ft-ot szánnak járdaépítésre.


Olvasd tovább...
2018 március 06 kedd - 13:43:13     Hivatali hírek      Hozzászólás0

veradas_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Az idei év első véradását 2018. március 14-én (szerdán), 9:00-14:00 óra között tartják Abonyban, a Kultúra Házában.

   A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük, hozzák magukkal. Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.


Olvasd tovább...
2018 március 06 kedd - 12:05:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

ugyfelfogadas_abony_abony.hu_2018.jpg   A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala tájékoztatja Tisztelt Ügyfeleit, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2. § a) pontja alapján 2018. március 10. (szombat) munkanap, illetve 2018. március 16. (péntek) pihenőnap.

   Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának 2018. március 10. (szombat) ügyfélfogadása pénteki ügyfélfogadás szerint történik azzal, hogy a Kormányablak és Okmányirodai Osztály (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) ügyfélfogadási ideje 8:00-15:00 óráig tart.

Cegléd, 2018. 03. 01.

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
járási hivatalvezető-helyettes
Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal

2018 március 06 kedd - 11:44:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

ksh_logo.gif   A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mintegy 10 ezer háztartásban méri fel a háztartások költségvetési és életkörülményeit 2018. március 1. és május 10. között - közölte a hivatal kedden. A közlemény szerint a - 2005 óta évente uniós módszertan szerint végzett - felmérés célja, hogy uniós szinten összehasonlítható adatok álljanak rendelkezésre a háztartások gazdasági helyzetéről, életkörülményeiről.

   A mintában szereplő háztartásokat matematikai-statisztikai módszerrel véletlenszerűen választják ki, olyan háztartásokat keresnek fel, amelyek a megelőző évben két héten keresztül fogyasztási naplót vezettek. A mintába került háztartásokat a Központi Statisztikai Hivatal igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel, akik tájékoztatást adnak a kétféle kitöltési lehetőségről. A kérdőív megválaszolható a kérdezőnek személyes válaszadással (2018. március 1. és május 10. között), illetve internetes önkitöltéssel (2018. március 1. és március 31. között).

   Az adatfelvétel a válaszadók számára önkéntes. Az internetes válaszadók között 3 darab táblagépet sorsolnak ki - áll a közleményben.2018 március 06 kedd - 11:27:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_komaromi_jozsefne_abony_abony.hu_2018.jpg   90. születésnapja alkalmából Komáromi Józsefnét köszöntötte a városvezetés 2018. február 27-én, Abonyban. A családja körében ünneplő szépkorút Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr személyesen köszöntötte fel. 

   A születésnaposnak egy tortával és egy csokor virággal is kedveskedtek, valamint a miniszterelnöki köszöntő oklevelet is átadták számára.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Marika nénit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!


2018 március 06 kedd - 07:58:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpg   Idén havi 6 900 forint kedvezmény jár az adóból azoknak, akik rokkantsági járadékban vagy fogyatékossági támogatásban részesülnek és azoknak, akik olyan betegségben szenvednek, amely súlyos fogyatékosságnak számít.

   A kedvezmény érvényesítésének feltétele a rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra jogosító határozat, vagy a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló orvosi igazolás.

   A 335/2009. (XII.29.) kormányrendelet határozza meg azokat a betegségeket, amelyek súlyos fogyatékosságnak minősülnek. Az orvosi igazolást szakorvos vagy a rendelkezésre álló leletek alapján háziorvos állítja ki a jogosult részére.


Olvasd tovább...
2018 március 06 kedd - 07:39:53     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

partnersegi_tajekoztatas_lakossagi_forum_abony_2018.jpg   Abony Város településrendezési eszközei teljes közigazgatási területre vonatkozó felülvizsgálatának véleményezési szakaszához

   A tárgyban Abony Város Önkormányzata 16/2017. (I. 26.) kt. határozat 1. pontja szerinti döntésével eljárást indított. Az eljárásban – az elkészült véleményezési dokumentáció alapján – az önkormányzat településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 22/2017. (X. 2.) önkormányzati rendelet szerint Abony Város lakossága, érdekképviseleti, gazdasági, civil szervezetei és vallási közösségei (a továbbiakban: Partnerek) az eljárás jelen szakaszában a felülvizsgálat kapcsán tervezett módosításokról véleményt nyilváníthatnak, észrevételt tehetnek. A Partnerek előterjesztéseiket a

Polgármesteri Hivatal Dísztermében
2018. március 12. 17:00-18:00-ig
Lakossági Fórum

keretében tehetik meg személyesen.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények