Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 12 hétfő - 15:09:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen a 2018. április 23-i héten a közszolgáltatás keretében ingyenes közterületi LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT szervez.

   A háztartásokban nap mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Abony valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került, használhatatlan bútorokat (szekrény, ágy, szék, stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

   A lom hulladék elszállítása az egyes körzetekben az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon történik, ezért kérjük, hogy április 23-án hétfőn, 24-én kedden, 25-én szerdán, 26-án csütörtökön és 27-én pénteken a szokott módon, a hulladékszállítással megegyező napon helyezzék ki a lom hulladékokat.


Olvasd tovább...
2018 március 12 hétfő - 14:20:16     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2018. május 22-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

   Személyi jövedelemadót fizető magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely egyháznak vagy a Nemzeti Tehetség Programnak. A NAV a honlapján közzétette azokat a civil szervezeteket (adószámmal, névvel és székhelycímmel), egyházakat és a kiemelt előirányzatot (2017-re vonatkozó technikai számmal), amelyeknek felajánlható az 1+1%.

   Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2017-es személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.


Olvasd tovább...
2018 március 12 hétfő - 13:57:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A Kinizsi Pál Gimnázium leendő kilencedikes osztályainak osztályfőnökei a 2018-2019-es tanévben:

dravay_csaba_abony_abony.hu_2018.jpg
   Drávay Csaba a négy évfolyamos - 9. c - osztály osztályfőnöke lesz. Drávay Csaba 1999 óta a gimnázium fizika-informatikus szakos pedagógusa. 

   Mesterpedagógusként és érettségi elnökként betekintése van más oktatási intézmények munkájába is.Tanóráin érdekes fizikai kísérleteket mutat be a diákoknak, a szakkörökön pedig a fizika érettségihez szükséges gyakorlati feladatokkal készül a tanulókkal.Informatikai szaktudása lépést tart a mai diákok „online” világával, érdeklődésével. Mobiltelefonokra letölthető applikációkról tartott előadásaival színesíti óráit. Egyéni humorával épít ki személyes kapcsolatokat diákjaival. A tanórán kívüli tevékenységekben is aktívan részt vesz. Számos rendhagyó fizikaórát szervezett az érdeklődő tanulóknak kirándulások keretében pl. Paksra, az atomerőműbe.A természetkedvelő sportos fiatalokkal túrákon vesz részt. A teljesítménytúrákon kitartása példaértékű.


Olvasd tovább...
2018 március 12 hétfő - 11:14:00     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abony.hu_2017.jpg   Tájékozatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy ezen a héten (2018. március 12-18. között) a BENU Gyógyszertár az ügyeletes patika.

   Ügyeleti feladatait hétfőtől szerdáig 18:00-22:00 óráig, csütörtökön 08:00-22:00 óráig, pénteken 18:00-22:00 óra között, szombaton 12:00-22:00 óra között, vasárnap 08:00-22:00 óráig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika


2018 március 12 hétfő - 10:59:38     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Alapításának huszadik évfordulóját ünnepli idén a Dalma Dance Club Sportegyesület, melyet Győrfi Dalma hozott létre Törökszentmiklóson 1998-ban.

   A kerek jubileumot ünneplő klub mára hazánk egyik legnagyobb tánciskolájává nőtte ki magát: az ország számos pontján 25 pedagógus segítségével, 1300 fő sajátíthatja el a tánc különböző formáit. Abonyban hosszú évek óta sikeresen működnek az egyesület csoportjai.

- Az abonyi tagozat idén a 14. évét kezdte meg - tájékoztatta lapunkat Győrfi Dalma, az egyesület vezetője. - Nagyon régmúltú csoportról beszélhetünk, ahol szerencsére folyamatos az utánpótlás: jelen pillanatban is három korosztályban működik a táncoktatás Abonyban. Modern tánccal és show tánccal foglalkozunk elsősorban, de a szülők részéről igény volt rá, hogy a mazsorettel és a twirlinggel is minél szélesebb körben ismertessük meg a gyerekeket. Az elmúlt, közel 15 év alatt diákjaink rengeteg helyi rendezvényen megmutatták tudásukat, de az ország számos településén is rendszeresen fellépnek. Emellett természetesen nagyon sokat versenyeznek, és szép eredményeket szereznek - tette hozzá a tánciskola vezetője.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 március 12 hétfő - 08:35:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

    altalanos_iskolai_beiratkozas_2018-2019_tanev_abonyban_abony.hu_2018-1.jpg    altalanos_iskolai_beiratkozas_2018-2019_tanev_abonyban_abony.hu_2018-2.jpg
Nagyításért kattintson a képekre!
 
Kapcsolódó hírek:Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények