Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 02 szerda - 11:57:43     Intézményi hírek      Hozzászólás0

szabo_sandor_szuletesenek_100_evforduloja_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 május 02 szerda - 10:59:15     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten a (2018. április 30-május 06. között) a Rozsnyai Gyógyszertár az ügyeletes patika.

   Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Abony.hu2018 május 02 szerda - 10:40:25     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


   Környezetszépítő felhívással fordul az önkormányzat Abony város lakosságához. A pályázati úton elnyerhető, „Virágos Abonyért” kitüntető címmel a legszebb házakat, balkonokat és utcákat szeretné elismerni a Képviselő-testület.

   Az ebben az esztendőben már hatodik alkalommal meghirdetett pályázat célja, hogy ösztönözze a helyi polgárokat lakókörnyezetük karbantartására, az ingatlanok előtti közterületek ápolására, virágok és zöldnövények telepítésére. A településen kiemelt figyelmet szentelnek a virágosításra, a közterületi és köztisztasági feladatokra, melyet az ABOKOM Nonprofit Kft. munkatársai és a közfoglalkoztatásban résztvevők végeznek a lakosság megelégedésére. Minden évben nagyjából 16.000 db (!) virágpalántát nevelnek és ültetnek el a közmunka-program keretében, amely a rózsaparkok és a zöldnövények mellett tovább színesítik, szépítik városunkat.

Íme a PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a "Virágos Abonyért" cím elnyerésére:


Olvasd tovább...
2018 május 02 szerda - 10:40:17     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_birkozo_club_diak_orszagos_kotottfogasu_bajnoksag_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. április 28-án, Szentesen rendezték meg a Diák II. (10-11 évesek) szabadfogású Országos Bajnokság döntőjét. Több mint hatvan egyesület 176 versenyzője küzdött meg az érmekért, helyezésekért.

   Az Abonyi Birkózó Club 4 fiatal versenyzővel vett részt, akik jól küzdöttek és tisztességgel helytálltak az igen erős mezőnyben.
 
Földi Krisztián 29 kg V. hely
Donkó Lehel 32 kg IX. hely
Bajtai Gergő 38kg XVI. helyabonyi_birkozo_club_serdulo_noi_minosito_verseny_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Flammer Benedek IX. hely

   2018. április 15-én, az esztergomi serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda 39 kg-ban, Terék Fruzsina 62 kg-ban nyert ismét bronzérmet. A lányok nagyon jól küzdöttek, de több versenyrutinra van még szükségük ahhoz, hogy megszerezzék a válogatottságot.
Olvasd tovább...
2018 május 02 szerda - 08:55:19     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzata
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi
XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet
Abonyi Gyöngyszemek Óvoda 
intézményvezető (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 5 év; 2018. augusztus 01. – 2023. július 31. -ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 ABONY, Köztársaság út 11/a.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények