Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 04 péntek - 16:09:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

tuzoltas_kigyulladt_csarnokepulet_abonyban_abony_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Kigyulladt egy ötszáz négyzetméteres, műhelynek használt csarnoképület 2018. május 04-én, a délutáni órákban Abonyban, a Tószegi úton.

   A ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol öt vízsugárral sikerült elfojtaniuk a lángokat. A tűzeset során személyi sérülés nem történt. A rajok jelenleg hűtik az épület szerkezetét - tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Több száz négyzetméteren ég egy abonyi műanyagfröccsöntő üzem - írja az MTI.

   Lángol egy 1200 négyzetméter alapterületű abonyi, Tószegi úti műanyagfröccsöntő üzem mintegy harmada, és benne kigyulladt egy gázpalackkal működő targonca is péntek délután - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.


Olvasd tovább...
2018 május 04 péntek - 14:12:38     Hivatali hírek      Hozzászólás0

mozi_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Múltidéző rovatunkban régi újságokat fellapozva meséljük el a városunkban történt eseményeket.

   "Abony egyik leglátogatottabb közművelődési intézménye a Szabadság Filmszínház, amelynek az utóbbi években nemcsak műsorpolitikája, hanem külleme is sokat változott. A mozit kívül-belül felújították, új székeket helyeztek el a nézőtéren, kicserélték a vetítőgépeket és központi fűtést szereltek fel.
 
   A Pest megyei Moziüzemi Vállalat azonban nemcsak a körülményeken igyekezett változtatni, hanem a szórakozási, művelődési lehetőségeket is bővítette. A közelmúltban nyílt meg a kamara- filmszínház, melyben a kicsinyeknek mese-, az érdeklődő felnőtteknek művészfilmeket vetítenek. Ott tartják a filmbarátok köre előadásait is, amelyeket bárki látogathat.


Olvasd tovább...
2018 május 04 péntek - 13:32:53     Sporthírek      Hozzászólás0
A pihenés még várat magára

abonyi_kid_fc_bajnok_csapat_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. május 06-án (vasárnap) 10 órakor rendezik meg az U14-es Abonyi KiD FC-Százhalombatta VUK SE Bajnoki mérkőzést a városi sportpályán, Abonyban.

Az abonyi csapat az idegenbeli, gyömrői 5-3-as győzelmével bebiztosította elsőségét és hétvégén már bajnokként léphet pályára. Ezen kívül még egy Üllő elleni mérkőzés vár rájuk és véget érnek a bajnoki küzdelmek. Némedi Tivadar edző az elmúlt időszakot értékelte lapunknak:

- Hosszú úton vagyunk túl, tavaly július óta dolgoztunk azért, hogy véleményem szerint sokakat meglepve bajnoki címet nyerjünk. Nagyon büszke vagyok a csapatra. Reméljük, hogy vasárnap szép számú nézősereg jön ki és együtt abonyi_kid_fc_bajnok_csapat2_u14_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpgünnepelhetünk majd velük, persze most még visszafogottabban. Nincs megállás, készülünk ugyanis a júniusi IV-es döntőre, a Bajnokok Tornájára. Az a célunk, hogy elhozzuk a legfényesebb kupát, mert nem csak jók akarunk lenni, hanem a legjobbak! Bármi más eredménnyel csalódottak lennénk - tért ki a folytatásra a tréner.

Gratulálunk a fiúknak és edzőiknek a bajnoki címhez! További sok sikert kívánunk a folytatásban!

Darányi Erika2018 május 04 péntek - 10:56:31     Intézményi hírek      Hozzászólás0
Ajándékozza meg magát és szeretteit a kézműves levendula különlegességekkel!

kezmuves_levendulatermekek_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Abony városban 2015. január 01-jétől a helyi közfoglalkoztatási feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

   A mezőgazdasági programelem keretében foglalkoztatottak a település több pontján, önkormányzati tulajdonú földterületeken végeznek növénytermesztési feladatokat. Ennek keretében sikeresen gondozzák a levendulaültetvényt. A téli időszakban a levendulatermés feldolgozása ad munkát, megélhetést a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalóknak.

Értékteremtő közfoglalkoztatás

   A kreatív kis csapat alkotóközösségének, a gondos kezek munkájának eredményeként létrejött termékeinket tartalmazza kiadványunk.

   A levenduladíszeket készítő vállalkozás már több börzén is bemutatkozott, többek között az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, az abonyi IDEA-EXPO nemzetközi kiállítás és vásáron, valamint a szolnoki Utazás kiállításon is, ahol a vásárlók és a szakma is elismerően szólt a kézműves termékekről, sőt különdíjjal is jutalmazták munkásságukat. A meghívásoknak köszönhetően a közeljövőben is számtalan fesztiválon, kiállításon találkozhatunk velünk.Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények