Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 14 hétfő - 14:31:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Programsorozattal ünnepelte zenei tagozatának 60 éves évfordulóját a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola.

   A tavasz folyamán zenei vetélkedőkön mérettek meg a gyerekek, és jótékonysági bált is tartottak, melynek bevételét az udvar rendezésére fordítják. Az iskola folyosója miniatűr múzeummá alakult, ahol az elmúlt évtizedek „titkaiba” pillanthatnak be az érdeklődők.

   A május 12-én megtartott jubileumi hangversenyre már hónapok óta készültek az intézményben. A közönséget előbb Dévainé Kazinczy Sára igazgató asszony köszöntötte, majd Varga György, a zeneiskola korábbi igazgatója, „Abony Város Díszpolgára” osztotta meg személyes élményeit a megjelentekkel. Dr. Ördög Györgyné, az iskola egykori ének-zene szakos pedagógusa és kórusvezetője - aki sok diákkal ismertette meg az éneklés és a zene szeretetét - örömmel emlékezett vissza a régi időkre.

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 14:31:25     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola alapító igazgatója, Szabó Sándor születésének 100. évfordulójáról emlékeztek meg 2018. május 09-én, Abonyban.

   A már több mint 65 éve működő intézmény 1952-ben, az ország első falusi zeneiskolájaként kezdte meg működését városunkban.

   A megjelenteket Bakosné Kocsi Judit igazgató asszony köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott Varga György, Abony Város Díszpolgára, az iskola korábbi igazgatója. Ezt követően a jelenlévők megkoszorúzták a Szabó Sándor portréját ábrázoló domborművet. A zeneiskola régi ill. jelenlegi tanárai és növendékei a Kultúra Háza színháztermében emlékhangverseny keretében rótták le tiszteletüket a néhai alapító igazgató előtt.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

KLIKK a fotóra a galériáért!
 
2018 május 14 hétfő - 14:02:25     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

palyazat_gyermekorvosi_korzet_ellatasara_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg

Abony Város Önkormányzata pályázatot hirdet házi gyermekorvosi körzet betöltésére.

Hirdető felhasználó: Abony Város Önkormányzata
Ellátandó lakosságszám (kártya): 700
Ellátandó települések száma: Egy településrész

Szolgálati lakás megoldható.

Pályázati feltételek:
- a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM. rendeletben előírt képesítés és az ott, valamint a 313/2011. (XII.23.) Korm. rendeletben előírt egyéb feltételek - magyar állampolgárság,
- büntetlen előélet,
- nem áll foglalkozástól és közügyektől való eltiltás hatálya alatt,
- cselekvőképesség,
- orvosi munkakör betöltésére való egészségügyi alkalmasság


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 13:45:48     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

kossuth_ter_lezarasa_ideiglenes_forgalmi_valtozas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot és Utazóközönséget, hogy 2018. május 19-20. között (szombat-vasárnap) a Pünkösdölő és az Erős Emberek Versenye a város főterén és a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán kerül megrendezésre, ezért a rendezvények idejére lezárják a Kossuth teret.

   Ebben az időszakban az Abony-Cegléd, Abony-Szolnok autóbuszvonal járatai ideiglenesen kijelölt megállóhelyekről indulnak, és terelt útvonalon közlekednek.

Nagyításért kattintson a képre!

A buszok indulási és érkezési helye az elmúlt évekhez hasonlóan, a következőképpen módosul a fenti napokon:


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 13:25:20     Intézményi hírek      Hozzászólás0

abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_felvidek_hatartalanul_program_abonyban_abony_abony_1.jpg   A Határtalanul program keretén belül a Somogyi Imre Általános Iskola idén is lehetőséget kapott, hogy „Irodalmi barangolás az Alföldtől a Magas-Tátráig“ című pályázatával 59 tanuló és 6 kísérő tanár ellátogasson a Felvidékre.

   Eddigi pályázataink során mindig Erdély volt a cél, de most új kihívásként szerettük volna megismerni a Felvidék kincseit, ami a mi örökségünk is. A 4 napos tanulmányi kirándulás során lehetősége volt a diákoknak találkozni Szlovákiában élő magyar ajkú diákokkal, akikkel egy barátságos focimeccset is játszottak. Megismerkedtek több magyar irodalmi személyiség életével és olyan dolgokat is hallhattak, amikről a tankönyvekben nem olvashattak.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 10:11:11     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abonyi_2018.jpg   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018.05.14-20. között) a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

2018. 05. 21. PÜNKÖSDHÉTFŐ - MUNKASZÜNETI NAP.

A gyógyszertárak ezen a napon ZÁRVA lesznek, a ROZSNYAI Patika lesz az ügyeletes gyógyszertár ekkor 08.00-22.00 óráig. 

2018. 05. 22-én (kedd) a megszokott nyitvatartási időben várunk mindenkit.

Köszönjük az információkat a Csontos Patika dolgozóinak!

Abony.hu

2018 május 14 hétfő - 10:09:09     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav_logo.png   A mintegy 150 ezer őstermelő és áfafizetésre kötelezett magánszemély közül eddig csupán 67 ezren juttatták el szja-bevallásukat a NAV-hoz.

   A többi, csaknem 85 ezer őstermelőnek és áfás magánszemélynek még egy hete van május 22-éig, hogy kiegészítse a NAV által elkészített bevallási tervezetet vagy saját maga töltse ki és küldje be a 17SZJA nyomtatványt.

   Idén a NAV az őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is készített bevallási tervezetet. Ez, esetükben azonban csupán egy „ajánlat”, ami nem válik automatikusan bevallássá. Tehát ezeket a tervezeteket ki kell egészíteni az önálló, illetve az őstermelői tevékenység jövedelmével, és az ahhoz kapcsolódó fizetési kötelezettségekkel. Az így kiegészített szja-bevallás benyújtási határideje május 22. 


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 07:39:36     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
ELBIR - Négy keréken, két keréken, két lábon…irány a természet!

   Megérkezett a tavasz, vele együtt a jó idő, így egyre többen veszik elő kerékpárjaikat vagy a rollert és munkába, iskolába vagy hétvégi kirándulásra indulnak.

   Egyre népszerűbb a kerékpáros turizmus, melyhez a kerékpáros utakat folyamatosan fejlesztik, bővítik. Pest megyében több száz kilométer kerékpáros út áll a sportolni vágyók rendelkezésére. A kerékpár közlekedési eszköz. Ez azt jelenti, hogy a járművekre vonatkozó közlekedési szabályokat be kell tartani. A roller nem számít közlekedési eszköznek, ettől függetlenül használatuk szintén óvatosságot és nagy körültekintést igényel, hogy ne történjen baleset. E hírlevelünkben azonban nemcsak a közlekedési szabályok fontosságára és azok betartására szeretnénk felhívni az önök figyelmét, hanem arra is, hogy miként előzhetők meg a kerékpár, illetve roller lopások.  


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények