Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 május 15 kedd - 17:58:36     Intézményi hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 május 15 kedd - 13:35:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

 A hivatásos állományba vétel feltétele:
 - 18. életév betöltése büntetlen és kifogástalan életvitel
 - cselekvőképesség
 - magyar állampolgárság
 - legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi vagy szakiskolai végzettség)
 - alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés
 - Előny: „C” kategóriás jogosítvány

A fentiekben meghatározott adatokat és tényeket a jelentkezőnek igazolnia kell!

Hogyan lehet valaki tűzoltó?
   Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009. (X.30) IRM-ÖTM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőknek.


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 10:54:08     Városi rendezvények      Hozzászólás0

elobeharangozo_to_party_abonyi_tarka_borju_fozoverseny_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 május 15 kedd - 10:25:14     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

kerekparos_iskola_kupa_orszagos_donto_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Eger városa adott otthont 2018. május 09-11. között a Országos Rendőrfőkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága által megrendezett Kerékpáros Iskola Kupa közlekedési verseny országos döntőjének.

   Pest megyét kettő abonyi tanuló képviselte, amely már önmagában is nagyszerű teljesítmény: Brezvai Lőrinc és S. Tóth Tifani, a Somogyi Imre Általános Iskola 8. m osztályos tanulói a megyei megmérettetésről 1. helyezettként jutottak a döntőbe.

- A mindent eldöntő verseny három összetevőből állt - árulta el kérdésünkre Pintér János pedagógus, aki hosszú évek óta eredményesen készíti fel a diákokat a kerékpáros versenyekre. - Előbb a KRESZ elméletből kellett számot adniuk a gyerekeknek (30 kérdéses, 110 pontos elektronikus teszt), majd a kerékpáros ügyességi pályán mutatták be tudásukat. Végül Eger belvárosában, „élő forgalomban” tettek szabályossági vizsgát – tette hozzá a tanár úr, aki nagyon büszke az abonyi tanulók teljesítményére.


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 09:06:08     Intézményi hírek      Hozzászólás0

anyak_napja_idosek_klubjaban_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjának nagymamáit, dédnagymamáit köszöntötték anyák napja alkalmából a Gyöngyszemek Óvoda Napraforgó csoportjának óvodásai és a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói, 2018. május 8-án.

- Az óvodások lelkesen adták elő a műsorukat, mellyel könnyeket csaltak az ünnepeltek szemébe, majd átadták saját készítésű ajándékaikat. A gimnazisták megható versekkel és idézetekkel köszöntötték az időseket - tájékoztatta lapunkat a megható és kellemes eseményről Szabóné Ferenczi Mária, az Idősek Klubja vezetője.

Az anyák napi műsor zárásaként a diákok egy-egy szál virágot adtak át a megjelenteknek. A műsort követően az idősek az általuk készített ajándékokkal köszönték meg a színvonalas előadásokat - egészítette ki a fentieket Dirnerné Tóth Sára, az intézmény munkatársa.

Darányi Erika

Klikk a képre a fotógalériáért!

2018 május 15 kedd - 09:00:44     Sporthírek      Hozzászólás0

   Felsőházi rangadóval indult a senior bajnokság múlt vasárnapi 4. fordulója. Az első helyen álló Trans nem bírt a masszívan védekező és a helyzeteit jól kihasználó Bármikővel.

   A második meccsen a Gedi magabiztosan hozta a papírformát a Kéttorony ellen. A Bercelona és az Imperiál mérkőzését későbbi időpontra halasztották. A Gelbert és a Sördögök összecsapásán egy sajnálatos sérülés miatt a jászkarai csapat feladta a küzdelmet. A forduló végén jelentősen átalakult a tabella. A Gedi Press lépett az első helyre a Trans Plast pedig visszacsúszott a harmadikra. A Kéttorony lentebb esett a 4. pontosok középmezőnyébe, a Gelbert pedig végre megkezdte a felkapaszkodást.


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 07:51:29     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   A Ceglédi Járási Ügyészség egy nap alatt húsz ittas járművezetőt állított gyorsított eljárásban a Ceglédi Járásbíróság elé.

   Ugrásszerűen megnőtt 2018 áprilisában és májusában Cegléden és környékén a járműveket ittasan vezetők száma. Ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság fokozott közúti ellenőrzést tartott, ahol számos ittas vezetőt értek tetten. A gyanúsítottak az elmúlt hónapokban ittasan vezettek Cegléd, Albertirsa, Törtel, Abony, Újszilvás és Csemő utcáin. Vezettek személygépkocsit, kisteherautót, mezőgazdasági vontatót. Volt olyan vádlott, akit ittas vezetés miatt korábban eltiltottak a járművezetéstől, ennek ellenére újból ittasan vezette az autóját, amelyben kisgyermeke aludt.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények