Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 szeptember 12 szerda - 14:11:14     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

   Abony Város Önkormányzata (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Baross G út 3. szám alatti 69 m2 alapterületű, 2 szoba, 1 fürdőszoba, és előtér helyiségekből álló félkomfortos lakást, határozott időtartamra 2 évre.

Bérlet időtartama: 2 év                         
Bérbeadás jogcíme: szociális bérlakás
Bérleti díj: 16.200,- Ft/hó

Bérbeadás feltételei:

1. Szociális bérbevételére az a személy jogosult, akinek a lakás bérleti jogának megpályázása időpontjában – a lakásba együttköltözni kívánó személyekből álló – családjában az 1 főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének kétszeresét (57.000,-), egyedülálló esetén két és félszeresét (71.250,-) nem haladja meg.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 12 szerda - 09:48:59     Sporthírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi Kézilabda Club 2018. szeptember 01-jén rendezte meg egykori kiváló sporttársuk emlékére, a Makai Máté Felkészülési Emléktornát. Idén a Kiskunmajsai KC, a Túrkevei VSE és az Üllői VKSK csapatai fogadták el a klub meghívását.

- A torna évről-évre remek lehetőséget ad a csapatok számára a bajnoki rajt előtti felkészülésben. Ez most sem volt másként, és bízunk benne, hogy minden csapat hasznára vált, így ezzel mi is hozzájárulhattunk az eredményes felkészülésükhöz - tájékoztatta lapunkat Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője.

   A szakosztályvezető azt is elárulta, idén igen kiélezett mérkőzéseken szerezték meg a csapatok a helyezéseket. Több mérkőzés is büntetődobásokkal dőlt el. A junior és felnőtt együttesek két-két mérkőzésen mérettek meg. Délelőtt a juniorok, délután pedig a felnőttek csaptak össze.

- Az első mérkőzésen ifjúsági csapatunk fölényes játékkal, magabiztos győzelmet szerzett Túrkeve ellen. Ezt követően a majsai fiatalok 60 perc játék után (25:25), büntetőkkel felülmúlták a túrkevei alakulatot, akik kezében és lábában már volt egy mérkőzés, de így is igencsak megnehezítették ellenfelük dolgát. Harmadik mérkőzésükön az abonyi fiatalok ismét megmutatták tehetségüket és esélyt sem adtak Kiskunmajsa csapatának, mellyel megszerezték a tornagyőzelmet - értékelt Mádi Csaba.

A képre kattintva Facebook fotógaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 12 szerda - 09:01:37     Városi rendezvények      Hozzászólás0

  idosek_vilagnapja_musor_laszlo_attila_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_018.jpg   zacher_gabor_droghelyzet_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 szeptember 12 szerda - 08:30:05     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. szeptember 10-16-ig) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet:08.00-22.00-ig.

Információk: Csontos Patika2018 szeptember 12 szerda - 07:59:25     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

javaslatkeres_abony_kozmuvelodeseert_cim_adomanyozasara_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Az „Abony Közművelődéséért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek III. fejezete szerint
III. fejezet

„Abony Közművelődéséért” kitüntetés

10. §

   Abony Város Képviselő-testülete „Abony Közművelődéséért” kitüntetést adományozhat a város kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, művészeti életében elért kimagasló érdemek elismeréseként azon magánszemélyeknek, civil közösségeknek, civil szervezeteknek, akik közösségi munkájukkal és a közéletben való részvételükkel - a kitüntetés odaítélését megelőző 5 évben -hozzájárultak Abony kultúrájának gondozásához, a közösségi művelődéshez, a város kulturális színvonalának emeléséhez, helyi és országos közművelődési, tanulmányi, zeneművészeti versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Nagyításért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények