Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 szeptember 14 péntek - 11:16:04     Hivatali hírek      Hozzászólás0
MTI

A 112-es egységes segélyhívó rendszer hívásfogadó központja Szombathelyen 2018. szeptember 14-én.   A rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem arra kéri az embereket, hogy csak tényleges veszély esetén hívják a 112-es segélykérő vonalat. Erről közösen tartott sajtótájékoztatót a három szervezet pénteken Budapesten.

   Azért hívják fel erre a figyelmet, mert a 112-es számra évente érkező mintegy ötmillió hívás közül négymillió nem igényel beavatkozást - ez az arány már öt éve változatlan -, a fals hívások viszont a valóban beavatkozást igénylő helyzetek kezelésétől vonják el a kapacitást - hangzott el.

   A sajtótájékoztatón bemutattak egy kisfilmet, amelyben az egyik bejelentő fára repült madarakhoz, a másik egy elromlott bojlerhez riasztja a tűzoltókat, egy harmadik pedig azért kér segítséget, mert elfelejtette a telefonja PIN-kódját. Annak alátámasztására, hogy ezek mennyire valós helyzetek, Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője lejátszott néhány, a 112-re érkező hívásról készült felvételt. Ezeken például fára szorult kismókus miatt, illetve bódé tetején rekedt papucs miatt kértek segítséget. 
A szóvivő elmondta, terveik között szerepel, hogy a 112-es segélyhívó használatát tudatosító foglalkozásokat tartanak a közoktatási intézményekben is.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 14 péntek - 10:54:03     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Lakosság! Több internetes megosztás és lájkvadász oldal terjeszti azt a valótlan információt, melyre sokan felkapták a fejüket, hogy 2,5 millió forintos lakáskorszerűsítési támogatást lehet bárkinek igényelnie, mindenkinek jár alanyi jogon, csak kérelmeznie kell a megfelelő nyomtatványon az önkormányzatoknál.

   Ha megigényli bárki is, rövid időn belül már utalják is a pénzt lakásfelújításra, korszerűsítésre. Már két héten belül a zsebünkben lesz az összeg, amit szabadon költhetünk lakásunk felújítására. Eleve gyanús az összeg és a kiutalási határidő is.

   Az elmúlt időszakban több ügyfél felkereste az Abonyi Polgármesteri Hivatalt azzal, hogy a tárgyban forgó támogatással kapcsolatban érdeklődjön, vagy megigényelje azt. Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti támogatási forma nem létezik, ezért arra igénylést, kérelmet nem lehet benyújtani!

   Napok óta kering az álhír, és kedvesen arra kérik az arra tévedt olvasót, hogy ezt a remek hírt ossza meg minden ismerősével, hadd értesüljön róla minél több ember. Nyilván azért kérik ezt, mert elsődleges céljuk a minél több olvasó, hogy ezáltal nagyon nézettségre és nagyobb bevételre tegyenek szert. Ezek a "híroldalak" elferdítenek, kitalálnak olyan híreket, melyek a legnagyobb olvasói csoportot tud megérinteni, melyek a legtöbb embert érdekel.

   (Azok az oldalak, melyek erre kérik az olvasóikat, általában gyanúsak, mert feltételezhető, hogy csupán a nézettségre utaznak, nem pedig az a céljuk, hogy embereket tájékoztatássák a valódi információkról.)

Kérjük a tájékoztató szíves tudomásul vételét.

Abony, 2018. szeptember 14.
 
Abony Város Önkormányzata


2018 szeptember 14 péntek - 10:17:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

szepkoru_koszontese_foldi_laszlone_90_eves_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   90. születésnapja alkalmából, otthonában köszöntötte a városvezetés Földi Lászlónét 2018. szeptember 13-án.

   A jeles napon Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg a szépkorú Borbála nénit.

   Az ünnepeltnek átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot, továbbá egy tortával és csokor virággal kedveskedtek neki.

   Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Földi Lászlónét, és további jó egészséget kívánunk neki családja körében! 

Darányi Erika

Nagyításért kattintson a képre!
 

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények