Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 október 09 kedd - 17:45:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tájékoztatom Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 9/2017. (V.19.) NGM rendeletének 2.§ c) pontja alapján 2018. október 13. (szombat) munkanap, illetve 2018. október 22. (hétfő) pihenőnap.

   Fentiek értelmében a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatalának valamennyi osztályán az ügyfélfogadás az alábbiak szerint alakul:

2018. október 12-én pénteken hétfői ügyfélfogadási rend szerint, 
2018. október 13-án szombaton pénteki ügyfélfogadási rend szerint.

A települési ügysegédek ügyfélfogadása is a fentiekhez igazodik, az alábbi kivételekkel: 

Jászkarajenőn és Kőröstetétlenen a 2018. október 12-ei, pénteki ügyfélfogadási rend nem változik és 2018. október 13-án nem lesz ügyfélfogadás.
Dánszentmiklóson 2018. október 12-én pénteken nem lesz ügyfélfogadás, ügyfeleinket az Albertirsai Kirendeltségen várjuk.

Cegléd, 2018. október 05.                                                                                   

Magdáné dr. Rostás Boglárka                                                                 
mb. járási hivatalvezető s.k.


2018 október 09 kedd - 17:30:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0

   Az Aradi Tizenhárom hős tábornok kivégzésének 169. évfordulóján Abonyban is megemlékezést tartottak 2018. október 6-án, a Kultúra Háza színháztermében.

   Ünnepi műsort adtak a Somogyi Imre Általános Iskola 6. m és 6. t osztályos tanulói és énekkara, Király Borbála és Farkas Annamária tanárnők felkészítésével.

   A diákok által tolmácsolt történelmi visszapillantót követően a jelenlévők együtt vonultak át a Millenniumi Emlékkertbe, hogy az Aradi Vértanúk emlékművénél elhelyezzék a megemlékezés koszorúit.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Nagy Balázs

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 17:21:39     Sporthírek      Hozzászólás0

senior_labdarugo-bajnoksag-osz_abonyban-abonyi_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Abonyi Kincskereső
2018 október 09 kedd - 16:26:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

ne-gyujtsa_gyujtse-kampany-1.jpg   Konferenciával indította útjára szeptember tizenkettedikén „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.

   Az élet védelméért és a környezet biztonságáért szervezett kampányra azért van szükség, mert a háztartási hulladék kezelésének problémái és az emberéleteket követelő szén-monoxid-mérgezések és lakástüzek az eddigieknél is erőteljesebb fellépést sürgetnek. A szakemberek célja, hogy arra ösztönözzék az embereket: ahelyett, hogy mindenféle hulladékot elégetnek, gyűjtsék azokat szelektíven.”

ne-gyujtsa_gyujtse-kampany-2.jpgA Cegléd Katasztrófavédelmi Kirendeltség lakossági fórumot szervez 2018. október 11-én 10:00 órától a Kirendeltség épületében (2700 Cegléd, Széchenyi út 24-26).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, aki többet szeretne tudni a témával kapcsolatban. 


Nagyításért kattintson a képekre!
 
2018 október 09 kedd - 16:16:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Abonyban a Vasút utca 16. szám alatt áll a település egyik legrégebbi, egészen pontosan a XVIII. századból származó épülete, mely a Csák család megrendelésére épült.

   A barokk stílusú, füzérdíszes, kővázás kapuzattal és az egyik oldalán megtört ívű, félköríves záródású oromfallal rendelkező magtár 1967 novembere óta az Abonyi Lajos Falumúzeumnak ad otthont. Az épület az 1980-as évek elején egy közel két évig húzódó felújításon esett át (Megjegyzés: 2014-2017. között is végeztek rajta felújításokat). 1983 augusztusa óta a múzeum a mai napig várja az elsősorban mezőgazdasági munkaeszközök, illetve az egykori céhek, illetve a kihalt mesterségekhez köthető tárgyak iránt érdeklődőket.

Fotó: Abony, 1954 - Fényképész Kisipari Szövetkezet Külső felvételi részleg, VÁTI / Lechner Fotótár


2018 október 09 kedd - 15:52:45     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

utfelujitasok_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy előreláthatólag 2018. október közepétől 33 utca vonatkozásában kőszórásos (keszegi köves) technológiával útfelújítási munkálatok kezdődnek, melyek várhatóan 1 hónapig tartanak.

   Az alábbiakban felsorolt utcák felújításáról a 89/2018. (V.31.) sz. határozatában döntött a Képviselő-testület. A munkálatok elvégzésével a 2018. szeptember 27-i ülésen a Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízták meg.

András utca, Kemény Zsigmond utca, Világosság utca, Endre utca, Márk utca, Vasút-út (kis-Vasút út), János utca, Vajda János utca, Tamási Áron utca, József utca, Esze Tamás utca, Kasza utca, Losonczy István utca, Lázár Vilmos utca, Tóth Árpád utca, Temető utca, Lovassy Sándor utca, Haladás utca, Károly Róbert utca, Nagy Lajos utca, Szilágyi Dezső utca, Névtelen utca, Ady Endre utca, Gábor Áron utca, Bodócs köz (Piszke utcát követően), Mogyoró utca, Alma utca, Piszke utca, Szamóca utca, Szeder utca, Szilva utca, Mária utca, Ferenc utca.


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 14:06:33     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


2018 október 09 kedd - 13:41:08     Hivatali hírek      Hozzászólás0

 ksh_logo.gif  Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Abony településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit. Az adatokra támaszkodva megalapozott számítások végezhetőek a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról.

   A Magyarországon felkeresendő 15 ezer cím kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtottuk végre. A kérdezők 2018. október 12. és 2018. november 30. között, személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal.

   Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:
1. személyes interjú keretében, a kérdezőnek válaszolva.
2. önállóan, az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. (A kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el, a belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.)


Olvasd tovább...
2018 október 09 kedd - 13:16:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2018. október 08-14. között) a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Köszönet az információért a Csontos Patikának!
2018 október 09 kedd - 07:00:40     Hivatali hírek      Hozzászólás0

varoshaza_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpgTisztelt Ügyfeleink!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2018. október 13-án (szombaton) az Abonyi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.
 
Megértésüket köszönjük!
 
Abony, 2018. október 8.
Tisztelettel:
 
dr. Nagy Péter s.k.
jegyző2018 október 09 kedd - 06:37:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények