Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 december 03 hétfő - 18:20:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Abonyi Polgármesteri Hivatal
a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. • (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

Abonyi Polgármesteri Hivatal 
titkársági ügyintéző
munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 1.


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 17:58:30     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Tisztelettel meghívom a Ceglédi Tankerületi Központ és a Ceglédi Szakképzési Centrum által szervezett Tankerületi Szabadegyetem című rendezvénysorozat következő előadására, melynek előadója Ókovács Szilveszter lesz.

Az előadás címe: Az opera, avagy miért fontos egy műfajnak, hogy ne legyen olcsó?
Helyszín: 2700 Cegléd, Malom tér 3. Hidvégi Lajos terem
Időpont: 2018. december 11. 18:00 óra
 
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tekintettel az érdeklődők várhatóan magas számára, tisztelettel kérjük, hogy amennyiben részt kíván venni az eseményen, az alábbi linken szíveskedjen jelezni részvételi szándékát, így tudjuk biztosítani az ülőhelyeket.
 
 
Nagy örömmel vesszük, ha jelenlétével megtiszteli rendezvényünket.

                     Fodor Gábor                                 Buncsák Gábor
               tankerületi igazgató                                főigazgató
2018 december 03 hétfő - 17:22:43     Sporthírek      Hozzászólás0

   2018. december 1-jén, Nyársapáton szabadfogásban rendezték meg a diák és serdülő korcsoport Közép-Magyarországi Területi Csapatbajnokságát.

   Diák korcsoportban hat csapat részvételével, két csoportban folytak a küzdelmek. A Dunaferr Gurics csapata ellen győzelmet, a Sziget SC csapatától vereséget szenvedtünk. A harmadik helyért Érd csapatát nem sikerült legyőznünk, így végül a IV. helyen végeztünk. Serdülő korcsoportban a Sziget SC és a Cegléd csapatától vereséget szenvedtünk, a harmadik helyért Érd csapatát sikerült legyőznünk.

Diákcsapat tagjai: Földi Krisztián, Donkó Lehel, Bajtai Gergő, Farkas Botond, Flammer Benedek, Hajnal Gergő, Tóth Marcell. 
Serdülő csapat: Özbas Yasin, Habony Levente, Kozma Dániel, Jónás Zoltán, Holló Bence, Pásztor Róbert, Baksa Bence, Szabó Levente.

Csapatverseny végeredménye:
Diák: Serdülő:
1. Ceglédi VSE 1. Ceglédi VSE
2. Dunaferr Gurics 2. Sziget SC
3. Érdi Spartacus 3. Abonyi BC
4. Abonyi BC 4. Érdi Spartacus 
5. Sziget SC 
6. Dunaferr

Gratulálunk a versenyzőknek! Köszönet a szülőknek a segítségért!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 16:51:46     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 13-án, 16:00 órakor kezdődő ünnepi ülésére.

Helyszín: A Kultúra Háza színházterme

Program:
15:45-16:00  Vendégek fogadása
16:00-16:30  Détár Enikő színművész műsora
16:30-16:45  Köszöntő, évértékelő
16:45-17:00  Varga János olimpiai bajnok, díszpolgár, a Nemzet Sportolója köszöntése és méltatása
17:00-17:20   Városi kitüntető címek átadása


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények