Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 december 06 csütörtök - 17:53:22     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Egy nappal ezelőtt örömteli és megtisztelő kötelezettségnek tett eleget a városvezetés, amikor egy újabb szépkorú polgárt köszönthetett városunkban. Maxin Gizella 2018. december 05-én töltötte be 90. életévét.

   A jeles alkalomból Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg otthonában a szépkorú hölgyet, hogy az önkormányzat és a lakosság nevében felköszöntsék, és a jókívánságokat közvetítsék.

   Természetesen ezúttal sem érkeztek üres kézzel a köszöntők, az ünnepeltnek egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek, és átadták számára a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Gizi nénit, és további jó egészséget, boldogságot kívánunk neki családja körében!

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 16:16:14     Sporthírek      Hozzászólás0

   Nagy izgalommal és felspannolt állapotban vártuk a szezon utolsó, Dabas KS VSE U23 csapata elleni hazai mérkőzést, 2018. december 1-jén.

Bajnoki pontjainkat mindenképp növelni szerettük volna az eddig 4 pontot szerző Dabas ellen, a múlt heti Dunaújvárosban elszenvedett újabb 2 gólos vereség (29:31) után - számolt be lapunknak Mádi Csaba, az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztályának vezetője, majd hozzátette:

   A mérkőzést magabiztosan kezdtük, álomszerűen folytattuk. Lendületes, tudatos játékkal kézilabdázva már-már tetemes előnyre tettünk szert a félidő végére. 20:12-ről vártuk a folytatást. Dabasiak a mérkőzést abszolút nem adták fel és igyekeztek ledolgozni hátrányukat. Jól kezdték a félidőt, majd egy fokozattal feljebb kapcsoltak és még jobban folytatták. Szinte megbénították játékosainkat támadásban. 0:3 és 0:5 szériát produkálva a 41. percre ki is egyenlítettek. Szükség is volt Dengi Zoltán időkérésére, mely pozitívan sült el. 4:0 szériát hozva ismét meglógtunk ellenfelünktől. A dabasi fiatalok minden erőt megmozgattak a pontszerzésért. Ezzel és az elkövetett hibáinkkal is "izgalmassá" tettük a mérkőzést a hazai publikumnak, de a rutin diadalmaskodott felettük és végül 33:31-re megnyertük a mérkőzést. Nagyon fontos 2 pontot szereztünk az utolsó fordulóban megrendezendő Szolnok elleni rangadó előtt.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a mérkőzés legjobb pillanataiból!


Olvasd tovább...
2018 december 06 csütörtök - 07:26:28     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
A marcali rendőrök vádemelést javasolnak D. Attila ellen.

   Az ügy adatai szerint, akkor még ismeretlen személy 2018. április és július között számos alkalommal az országban több szálláshelyen szobát foglalt, a szolgáltatásokat igénybe vette, majd kijelentkezés és fizetés nélkül távozott.
 
   A nyomozás során beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került egy 47 éves férfi, akit 2018 júliusában elfogtak. A nyomozók az abonyi lakost – őrizetbe vétele mellett – összesen nyolcrendbeli csalás és csalás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.
 
   A Marcali Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Abony.hu

Fotó: haon.hu


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények