Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 február 12 kedd - 14:37:28     Városi rendezvények      Hozzászólás0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2019 február 12 kedd - 14:17:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. kreatív műhelyében újabb kézműves termékek készültek, melyeket az abonyi piaccsarnokban lehet megtekinteni és megvásárolni.
 
   Az egyedi készítésű tárgyak nagyszerű ajándékként szolgálhatnak a közelgő Valentin napra és nőnapra, de már a húsvéti ünnepekre és anyák napjára is gondoltak: dekorációkkal, meglepetésötletekkel várják az érdeklődőket és vásárlókat minden hétköznap délelőtt az abonyi piac épületében - tájékoztatott Molnár Gábor városi főkertész.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 13:28:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   2019. február 10-én, Tokodon a serdülő női minősítő versenyen Terék Gerda, az Abonyi Birkózó Club versenyzője 46 kg-ban I. helyen végzett.

   Gerda ezzel a győzelmével a korosztályos válogatottal az Athénban megrendezésre kerülő nemzetközi versenyen képviselheti hazánkat - számolt be lapunknak Lőrinczy Attila vezetőedző. 

Gratulálunk!


Olvasd tovább...
2019 február 12 kedd - 12:45:06     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

2018 őszén három nyertes pályázat fizikai kivitelezése kezdődött meg Abonyban,

1.) az „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér területén”,
2.) a „Külterületi helyi közutak fejlesztése”,
3.) és az ”Energetikai korszerűsítés, felújítás és eszközbeszerzés az Abonyi Gyöngyszemek Óvodában”

mely projektek megvalósítása jelenleg is tart.

Az alábbiakban a fenti pályázatok jelenlegi státuszát ismertetjük a Tisztelt Lakossággal.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények