Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 február 18 hétfő - 16:52:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az E.ON Hálózati engedélyesek arra kérnek minden tulajdonost, hogy idén se feledkezzen meg saját fáinak gallyazásáról. Az elmúlt év is azt mutatja, hogy a viharos, szeles időjárás egyre gyakoribb.

   Ilyenkor a védőtávolságon belülre nőtt faágakat a szél hozzácsapja a villamos vezetékekhez, nagyobb ágak szakadnak le, nem ritkán fákat csavar ki tövestől a szél és ez az áramszolgáltatásban üzemzavarokat, az érintett családoknál pedig károkat okozhat. Az E.ON Hálózat szakemberei szeretnék megelőzni az ezen okokból keletkező áramszüneteket, melyben számítanak az érintett ingatlantulajdonosok segítő együttműködésére.
 
Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. (székhelye: 9027 Győr, Kandó K. u. 11-13.),az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. (székhelye: 7626 Pécs, Búza tér 8/A.és az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (székhelye: 4024 Debrecen, Kossuth L. u. 41.)
 
FELHÍVJA
 
az ellátási területén lévő Ingatlantulajdonosokat (Használókat, Kezelőket, Bérlőket) - ideértve a természet - és növényvédelmi területek kezelőit, az erdészeteket, önkormányzatokat - a villamos hálózatok nyomvonalát és a biztonsági övezetet érintő, akár élő, akár elszáradt, gondozott vagy gondozatlan fák, bokrok, egyéb növényzet (a továbbiakban együtt: növényzet) levágására, eltávolítására.


Olvasd tovább...
2019 február 18 hétfő - 16:43:59     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. február 18-24. között) a Rozsnyai Gyógyszertár az ügyeletes.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00 óráig, szombaton 12.00-22.00 óráig, vasárnap 08.00-22.00 óráig látja el.

Információk: Csontos Patika


Olvasd tovább...
2019 február 18 hétfő - 16:16:29     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzata
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján
pályázatot hirdet
Varga István Városi Sportcsarnok 
intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2019. július 01-2022. június 30-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kossuth tér 18.


Olvasd tovább...
2019 február 18 hétfő - 08:33:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Farkas Jánosné 2019. február 16-án ünnepelte 90. születésnapját Abonyban.

   A jeles évforduló alkalmából Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Nagy Péter jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte a szépkorú hölgyet. Az ünnepelt Rózsika néninek átadták a miniszterelnök jókívánságait tartalmazó emléklapot, továbbá egy tortával és egy csokor virággal kedveskedtek neki.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük Rózsika nénit, és további jó egészséget kívánunk neki! 

Darányi Erika


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények