Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 február 27 szerda - 16:31:24     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. február 25 - március 03-ig) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Hétfőtől péntekig nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyelet: 17.30-22.00-ig.
Szombaton nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyelet: 12.00-22.00-ig.
Vasárnap ZÁRVA, ügyelet: 08.00-22.00-ig.


Olvasd tovább...
2019 február 27 szerda - 16:25:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy közép-magyarországi ruhaüzletben tartottak ellenőrzést, ahol hamis ruhákat foglaltak.

   A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kockázatelemző rendszere alapján helyszíni ellenőrzést tartottak egy outlet típusú üzletben és annak raktárhelyiségében. A raktárkészlet vizsgálata után egy angol márkát utánzó, 170, védett márkajelzéssel ellátott felsőt foglaltak le. A pénzügyőrök gyanúját az angol márka magyarországi képviselője is megerősítette, miszerint a ruhák nem az angol gyártó termékei, így sértik a gyártó jogait.

   Az okozott vagyoni hátrány több mint félmillió forint. Büntetőeljárást kezdeményeztek iparjogvédelmi jogok megsértésének gyanújával a pénzügyőrök. A hamisított termékek az egészségre ártalmas anyagokat is tartalmazhatnak, ezért a vásárláskor érdemes óvatosnak lenni.     

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság


Olvasd tovább...
2019 február 27 szerda - 16:07:56     Városi rendezvények      Hozzászólás0
Vérfarkas éjszakája Abonyban - Nagy sikerrel zárult a szabadulós játék

   Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely az idei évben is csatlakozott a Kultúrházak éjjel-nappal című országos programsorozathoz, melynek keretében „A vérfarkas éjszakája” című interaktív szabadulós játékra várták az érdeklődőket 2019. február 15-16. között, és a nagy érdeklődésre való tekintettel a múlt hétvégén is.
 
   A felhíváshoz több száz kulturális központ és művelődési ház csatlakozott az ország minden szegletéből, sőt külföldről is, hogy a változatos és értékes programokkal a „MINDENNAP ÉRTÉKET ADUNK” jelmondatot hirdetve hangsúlyozzák, a közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt.
 
   Az első „szabadulós” programot 2017-ben hívta életre az intézmény Abonyban, a Múzeumok Őszi Fesztiválja részeként, mely „Az Abonyi Ereklyék Fosztogatói” címmel a művelődési ház pincéjében valósult meg, a második pályának pedig a Falumúzeum ad otthont (A Falumúzeum szelleme), amelyre még mindig lehet jelentkezni.
 
   A kezdeményezés sikerén felbuzdulva a szervezők idén nagyobb teret adtak a programnak, „A vérfarkas éjszakája” címre keresztelt játékban már a Művelődési Házból kellett „kiszabadulni”. Az intézmény ebben az esztendőben a "Legkreatívabb reklámspot" elnevezésű versenyen is elindult egy a programot népszerűsítő videóval, mely különdíjat nyert.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények