Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 március 04 hétfő - 14:55:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   2019. február 25-én került sor a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában a Filharmónia hangversenysorozat második előadására, melyen a Retno együttes a népzene világába vezette be a gyerekeket.

   Sok-sok népi hangszert mutattak be és szólaltattak meg, amelyekkel a gyerekek szinte csak a tankönyvekben találkozhatnak. Szó esett a népzenegyűjtésről, a népzene és a komolyzene kapcsolatáról, olyan népzenei hagyományokat ismerhettek meg a tanulók, melyekhez konkrét hangszerek vagy hangszer együttesek kötődnek. Megtanultak egy gyönyörű népdalt is a gyerekek, melyet közösen énekelve, a Retno együttes kíséretével adtak elő.

Reich Anikó


Olvasd tovább...
2019 március 04 hétfő - 14:40:33     Városi rendezvények      Hozzászólás0
MTI

   Több mint százhatvanezren vettek részt idén a Kultúrházak éjjel-nappal mintegy 1100 programján, amelyeket 261 településen és 400 helyszínen rendeztek meg február közepén.

   A részvételi adatokat Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke ismertette pénteken a sorozatról rendezett budapesti sajtótájékoztatón. Kiemelte: ezek a rendezvények felhívják a figyelmet a sokszínűségre és a kisebb közösségekre is, hiszen kiemelten fontos az a munka, amit ezeken a kistelepüléseken a közművelődési szakemberek végeznek, "minden nap értéket adva, az idei szlogennek megfelelően".

   Lőrinczy György hangsúlyozta, hogy az NKA számára kiemelten fontos, hogy az elsősorban Budapesten és vonzáskörzetében lévő nagyrendezvények mellett a vidéki, kisebb településeken zajló kulturális életet is támogassa, hiszen az ilyen programoknak köszönhetően lehet igazán ráirányítani a figyelmet a kistelepüléseken dolgozó szakemberek munkájára.


Olvasd tovább...
2019 március 04 hétfő - 14:14:26     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Az Abonyi KID FC U14/15/16-os csapata meghatározó szereplője volt a téli teremtornáknak. A csillogó érmek mellett a Legjobb Kapus, a Gólkirály és a Legjobb Játékos címeket is bezsebelték az abonyi focisták. Némedi Tivadar edző beszámolója.
 
   Január második hetében kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra. Komoly munka van már a csapatban, szinte minden héten kaptunk meghívást valamilyen rangos tornára, amelyek véleményem szerint nagyszerűen szolgálták a felkészülésünket. A hazai rendezésű Kid Kupán U14-es korosztályban bronz, az U16-os korosztályban ezüstéremmel zártuk a napot. A kisebbeknél nem voltam elégedett, annak ellenére sem, hogy veretlenül lettünk harmadikok, mert a játék számomra csalódáskeltő volt. Az idősebb korosztályunk - miután legyőzte a rivális Cegléd csapatát -, nagyszerű estét szerzett a kilátogató nézőknek. Ez több szempontból is egy nagyon fontos üzenetű győzelem volt, Dudok Máté pedig a Torna Gólkirálya lett.
 
   A XVI. Kolláth Béla Emléktornán a 2005-ös korosztályban a bronzérem mellett Kelemen Kristóf lett a legjobb kapus. A 2006-osok ezüstérmet szereztek, a gólkirályi címet pedig Kovács Bence zsebelhette be. Pár héttel később a Kunhegyesi Tornán Bencét választották a legjobb játékosnak, a csapat pedig nagy csatában lett harmadik. A 2004-eseknél a Szarvasi Kupán sajnos a bronzmeccsen büntetőkkel alulmaradtunk, viszont a torna gólkirályát mi adtuk, Dudok Máté személyében.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények