Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 március 11 hétfő - 16:03:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari tagintézménye által kiírt rajzpályázaton nyolcadikos lányaink nagyon szépen szerepeltek. A szakmai zsűri 198 rajz közül választotta ki munkáikat. A feladat divattervek készítése volt.

   A február 27-i ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy Kollár Dorottya, Bujdosó Kitti, Balázs Dorka ezüst, Szűcs Bernadett és Balázs Dorka ruhaterve arany minősítést kapott. Az arany minősítést kapott tervek alapján az iskolában elkészítették a megálmodott ruhákat, melyeket március 6-án este 18 órai kezdettel a polgármesteri hivatal dísztermében megrendezésre kerülő jótékonysági gálaműsorral egybekötött divatbemutató keretén belül mutattak be. A lányok izgatottan várták, hogy a valóságban is láthassák az általuk megálmodott ruhákat. A végeredménnyel az ifjú divattervezők és a közönség is elégedett volt - osztotta meg az örömhírt lapunkkal Juhász Zsuzsanna tanárnő.

Szívből gratulálunk nekik!

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 14:51:05     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Megtisztelő felkérést kapott nemrégiben az Abonyban élő Jáger Zsolt: a Cozombolis együttes frontembere arra kérte, szerepeljen legújabb videoklipjükben. A „Minden csak jó” című dalukhoz forgatott kisfilmben hat jelmezben tűnik fel, oroszlánnak, medvének, télapónak, oroszlánnak, kakasnak és bohócnak öltözve látható.

   Zsolt a február 15-16. között megrendezett túrkevei böllérfesztiválon élőben is debütált a zenekarral, ahová egyébként a főszervezők hívták meg. A színpadi fellépés nem idegen terep számára, hiszen Abonyban is fellépett már különböző zenei produkciókban, és a városi rendezvényeken is szívesen vállalja magára a mókamesterkedést. Emellett a munkájában is igyekszik a maximumot nyújtani, a rá bízott feladatokat hiba nélkül elvégezni.


Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 14:31:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Generál-Kontakt Bt. 2018. évben „Eszközbeszerzés a GENERÁL-KONTAKT Bt.-nél” című pályázati felhívásra benyújtott pályázata a pozitív támogatói döntés értelmében 39,04 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

   A Bt. 2004. év végén alakult, főbb szolgáltatásai: építőipari generálkivitelezés a magas és mélyépítés minden területén, tervezés, és műszaki vezetés, továbbá gépi földmunkák, szállítás, bontás, út-, és közműépítés. A fejlesztés célja a cég eszközparkjának modernizálása, bővítése új eszközök beszerzése által. Annak érdekében, hogy a térségben megvalósuló építőipari megrendeléseket a cég magas műszaki színvonalon valósíthassa meg, szükséges az eszközpark frissítése, az elhasználódott, jóval a hasznos élettartamot meghaladóan üzemben lévő eszközök cseréje. A támogatás keretein belül új munkagépek beszerzése valósul meg.


Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 14:10:36     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

   Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet

Ceglédi Tankerületi Központ Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola 
gyógypedagógus
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony                       

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, Abony, Bicskei utca 2.


Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 14:00:31     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Véradásra hívják és várják a lakosságot

2019. március 13-án,
09:00-14:00 óra között
az Abonyi Lajos Művelődési Házba
(Kálvin u. 1.).Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 13:55:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Vegyél részt Te is Abony város megtisztításában! Csatlakozz a "TeSzedd - Önkéntesen a tiszta Magyarországért" mozgalomhoz!

   Ha szeretnél részt venni környezeted megtisztításában, most megteheted! Csatlakozhatsz a mozgalomhoz úgy is, hogy ingyenesen juttatunk számodra fehér zsákot, melyet a Radák út 1. szám alatti könyvelőirodába vehetsz át már március 13-tól! (a hulladék elszállításáról a helyszínen nyújtunk információt!)

A szervezett gyűjtésre március 18-án kerül sor!
Találkozási pont: Abony, Kultúra háza, reggel 07:30 óra

Városunk Fejlődéséért Egyesület

Bővebb információ: http://szelektalok.hu/teszedd/

Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények