Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 május 02 csütörtök - 17:24:21     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Ezen a hétvégén (2019. május 04-05. között) befejezik a Károly Róbert és a Jólét utcák felújítását - tájékoztatta az önkormányzatot a kivitelező, a Duna-Tisza Aszfalt Kft.
 
   A szakszerű munkavégzés érdekében a záró mart aszfalt réteg terítése, tömörítése idején ezeket az utcákat teljes szélességében le kell zárni.
 
   Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a fenti időszakban gépjárművel ne hajtsanak be ezen útszakaszokra. Szíves megértésüket és türelmüket kérjük annak érdekében, hogy jó minőségű, tartós utak készülhessenek!

Együttműködésükre feltétlenül számítunk!   

Abony Város Önkormányzata   

Kapcsolódó hírek:


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 17:13:29     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

   Helyszíni bejárást tartottak a mai napon a Temető és a Belsőerdő dűlőkben, ahol megtekintették a nemrégiben felújított útszakaszokat. Az elmúlt hónapokban pályázati forrásból makadám utat alakítottak ki a Táborhegy, a Temető és a Belsőerdő-dűlők egyes útszakaszain. 
 
 
   Abony Város Önkormányzata a belterület határát képező Szondi utca és a Temető dűlő közötti szakasz felújítását a önerőből végeztette el.
 
Jelenleg a külterületi utak karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése van folyamatban.
 
 
Abony Város Önkormányzata

Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 13:58:18     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink!  

Tájékoztatom Önöket, hogy technikai okokból a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Abonyi Kirendeltségén a Hatósági Osztály, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi Osztály ügyfélfogadása 2019. május 06-án, hétfőn szünetel.

Ezen a napon ügyeiket a Ceglédi Járási Hivatalban (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) intézhetik.   

2019. május 08. napjától az Abonyi Önkormányzat épületében, a felújított kirendeltségen (2740 Abony, Kossuth tér 1.) a megszokott ügyfélfogadási rendben várjuk ügyfeleinket.

Szíves megértésüket köszönjük!

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k. 
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal
2019 május 02 csütörtök - 11:07:00     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Választópolgárok!

Magyarország Köztársasági Elnöke 2019. május 26. napjára (vasárnap) tűzte ki az Európai Parlament tagjainak választását.   

Magyarország Alaptörvénye értelmében az Európai Parlament tagjainak választásán választójogosult: az a magyar állampolgár, aki - Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, vagy - Magyarországon él, bejelentett lakcímmel nem rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, vagy - külföldön él, az Európai Unió területén kívüli lakóhellyel rendelkezik, és regisztrációs kérelme alapján szerepel a központi névjegyzéken, valamint az Európai Unió más tagállamának állampolgára, ha Magyarországon él, magyarországi lakcímmel rendelkezik, és kérelme alapján szerepel a névjegyzékben az EP tagjainak választásán.   Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága miatt a bíróság a választójogból kizárt. Nem választható az Európai Unió más tagállamának magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgára, ha az állampolgársága szerinti állam jogszabálya, bírósági vagy hatósági döntése alapján hazájában kizárták e jog gyakorlásából.  


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 10:47:02     Sporthírek      Hozzászólás0

   2019. április 28-án került megrendezésre az akrobatikus torna szakág idei első pontszerző és kvalifikációs versenye Abonyban, amelyet az utánpótlás versenyzők gúlatorna megmérettetése előzött meg.

   Mindkét versenyt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub szervezte. Összesen 13 klub 185 sportolója lépett ezen a napon talajra. Az Abony TAK versenyzői délelőtt és délután is megmérettették magukat. Sikerült a várakozásoknak megfelelően teljesíteni és a szezonkezdethez képest szép pontszámokat és helyezéseket elérni. Reméljük a továbbiakban is hasonló eredményekkel folytathatjuk az évet. Ezúton is szeretném megköszönni a támogatóknak, hozzátartozóknak és a sportolóknak, a sok-sok segítséget, amit a rendezvény színvonalas lebonyolításához nyújtottak! - számolt be lapunknak Szalinka Szilvia edző.

KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 10:17:43     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Monori Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit egy hónap alatt öt esetben értek tetten ittas vezetésen Monoron és környékén.

   A bűnügy vádlottja, egy pilisi férfi 2019. január elején a személygépkocsijával úgy közlekedett Pilis utcáin, hogy előtte ivott. A rendőrök megállították, igazoltatták, majd előállították a Monori Rendőrkapitányságra, ahol az alkalmazott légalkohol mérő készülék adatai alapján nyomozás indult vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A férfi jogosítványát nem tudták elvenni, mert az ellene korábban ittas vezetések miatt indult eljárások következtében a vádlottnak nem volt vezetői engedélye. A rendőri intézkedéstől és a büntetőeljárás megindulásától függetlenül a férfi a következő hetekben ismét többször vezetett ittasan. Négy esetben a rendőrök tetten érték, amikor a személygépkocsijával Monoron, Abonyban és Pilisen úgy közlekedett, hogy előtte alkoholt fogyasztott.


Olvasd tovább...
2019 május 02 csütörtök - 09:50:53     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tisztelt Ügyfeleink! 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a PMKH Ceglédi Járási Hivatal   Abonyi Kormányablaka   2019. május 7-én, a 11:00 órakor kezdődő megnyitó ünnepséget követően fogadja az ügyfeleket a 2740 Abony, Kossuth tér 1. szám alatt.         

Magdáné dr. Rostás Boglárka s.k.
járási hivatalvezető

Pest Megyei Kormányhivatal
Ceglédi Járási Hivatal


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények