Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 május 06 hétfő - 16:29:08     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

   Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2019. május 06-12.) a BENU Patika az ügyeletes gyógyszertár.

   Ügyeleti feladatait hétköznap 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Információk: Csontos Patika


Olvasd tovább...
2019 május 06 hétfő - 14:12:28     Intézményi hírek      Hozzászólás0

   Iskolánk már második éve szervezi meg a kirándulást Tápióbicskére, mellyel emléket kívánunk állítani néhai kollégánk, Györe Csaba tanár úr számára. Csaba minden évben megszervezte és elvitte az érdeklődő diákokat a Tápióságba.

   A dicsőséges tavaszi hadjárat 170 éve lezajlott győztes csatájának helyszínére az idén is ellátogattunk. Több heti szervezés után végre utazásra készen álltunk. Április 04-én, csütörtök délután indultunk busszal az iskola elől 38 tanulóval. Igyekszünk minden diáknak lehetőséget biztosítani, hogy iskolai évei alatt legalább egyszer eljusson velünk Bicskére, így most is azok jöttek, akik még nem voltak az emléktúrán. Tápiószelén csatlakozott hozzánk a túravezetőnk, Lipák István bácsi, aki a Tápiószelei Természetbarát Klub egyik oszlopos tagja. Csabával gyermekként is ismerték egymást, a korábbi években Csaba által vezetett csoportokat is kísérte. Útközben többször megálltunk, hogy megismerjék a gyerekek Tápióbicske több történelmi emlékhelyét, sőt Szabó Jóska gyermekhonvéd kopjafájánál bemutatta Pista bácsi a gyermek életét.


Olvasd tovább...
2019 május 06 hétfő - 13:55:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   A Kinizsi Pál Gimnáziumból az idei évben két végzős osztály - Tamasi Gyopárka osztályfőnök nyelvi előkészítős osztálya és Szendrei-Juhász Ágnes osztályfőnök négy évfolyamos gimnáziumi osztálya búcsúzott el és kezdte meg az érettségi vizsgákat.

   A nyelvi előkészítő osztály 60 %-a középfokú komplex nyelvvizsgát is visz magával az érettségit követően. A végzős tanulók nagy része egyetemen, főiskolán tanul majd tovább - tudtuk meg Kavecsánkiné Pál Erika igazgatónőtől.
 
   A 2019. május 03-án megtartott ballagási ünnepély meghívott vendégei voltak Prof. Dr. Csikány Tamás ezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főosztályvezetője, Mádi Lajos alezredes és Schleisz-Bognár Péter, a Ceglédi Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 május 06 hétfő - 12:25:49     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   Az abonyi rendőrök elfogták azt a férfit, aki Abonyban a sértett őrizetlenül hagyott tehergépkocsiját elvitte, majd azzal balesetet okozott. A Ceglédi Rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást bíróság elé állítási javaslattal befejezte.

   A nyomozás adatai szerint a 24 éves férfi 2019. május 3-án 19 óra 40 perc körül a sértett Abony, Vasút úton lezáratlan állapotban leparkolt és őrizetlenül hagyott Kia típusú tehergépkocsijába beült, majd azt indítókulccsal beindította, és elhajtott a helyszínről. Ezt észlelte a gépkocsi tulajdonosa és annak rokona, akik követni kezdték a ceglédi férfit, aki néhány méter megtétele után egy ingatlan kerítésnek csapódott, majd a megrongálódott járművet hátrahagyva gyalog elmenekült a helyszínről. Az esetről a sértett értesítette a rendőrséget. Az abonyi rendőrök a férfit a helyszín közelében elfogták, és előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.


Olvasd tovább...
2019 május 06 hétfő - 08:03:56     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   Egymásba futott egy kisteherautó és egy személygépkocsi a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán vasárnap délelőtt.

   A személyautó az árokba sodródott. Az első hírek szerint négy ember megsérült a balesetben, amelyhez a ceglédi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység áramtalanította a járműveket. Az érintett útszakaszon félpályán haladt a forgalom - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények