Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 május 28 kedd - 15:50:05     Sporthírek      Hozzászólás0

   Május 12-én, Dömsödön volt az U12-es Gyermekbajnokság utolsó fordulója, ahol a szokásos módon kettő mérkőzést is játszottunk. 

   A Szigetszentmiklósi KSK I. ellen kezdtünk, végig nagyon szoros mérkőzés volt. A védekezésünk többször a helyén volt, támadásban is sokszor sikerült ziccer helyzeteket kialakítani, amit azonban sajnos többször kihagytunk. A mérkőzés végére sajnos elfogytunk, így az ellenfél győzött.

Szigetszentmiklósi KSK I. – Abonyi KC 18:15

A másik mérkőzést Diósdi DSE csapata ellen játszottuk, akik a kezdetektől jobbak voltak. Ezen a meccsen is voltak szép megoldások, de sajnos még sok hibával játszunk.

Abonyi KC – Diósdi DSE 15:24

   Összességében az egész évet nézve sokat fejlődtünk, támadójátékunk összeszedettebb, ami a góljaink számában is tükröződik. Védekezésünkben is van javulás, de még sokat kell tanulnunk. Reméljük, hogy az idei évad rengeteg tapasztalatot és élményt adott a játékosoknak! Hajrá Abony!

Abonyi Kézilabda Club


Olvasd tovább...
2019 május 28 kedd - 12:51:52     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

   Az Egyedül Nem Megy Alapítvány idén is megszervezte hagyományos családi napját. Ez az általunk képviselt gyerekek, fiatalok és családtagjaik számára rendezett élménynap.

   Az idén Szarvasra, a Mini Magyarország  Makettparkba és Arborétumba látogattunk el. Gyönyörű napsütéses időben volt részünk. Először az interaktív makettpark látnivalóit csodálhattuk meg, ahol mindenkinek akadt kedvenc épülete. Jót beszélgettünk, hogy ki hol járt már és ki hová szeretne még eljutni, ha lehetősége adódik. Sétahajóztunk egyet a holt Kőrösön, a „hajóskapitány” már nagyon várt bennünket – Abonyban dolgozott pár évet -, üdvözletét küldi és mindenkit szeretettel vár. A hajón idegenvezetésben volt részünk, sok mindent megtudtunk a város és az arborétum történetéről. Láttunk teknősöket és gyönyörű madarakat. Szívesen tettünk volna még egy kört.  Sétáltunk a csodálatos növények között, próbáltuk eltalálni a fajtájukat, nevüket, élveztük a pávák közelségét, kipróbáltuk a játszóteret és fagylaltoztunk egyet. A buszsofőr hazafelé ötletesen egy másik útvonalat választott, így még több felfedeznivalóban volt részünk. Fáradtan, de boldogan, feltöltődve tértünk haza. Új ismeretségek kötődtek, kicsit bizakodóbban tekintünk a jövőbe.

   Köszönjük Abony Város Önkormányzatának támogatását, csak önerőből nem tudtuk volna ezt a csodálatos kirándulást megvalósítani. Ajánljuk Szarvast úticélként mindenkinek!

Egyedül Nem Megy Alapítvány


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények