Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 július 29 hétfő - 18:34:00     Intézményi hírek      Hozzászólás0

40.jpgA közös élmények, az együtt töltött idő a közösségek számára nagyon fontosak. Ezért is vállaltuk fel már több éve kolléganőmmel, Bartúczné Ágival a gyerekek táboroztatását.
Ötödikes osztályfőnökként saját osztályunknak napközis tábort és balatoni tábort is szerveztünk, majd az évek során, elsősorban az évfolyamból, újabb gyerekek is csatlakoztak hozzánk. Kimagasló a szeptemberben már nyolcadikos diákok összetartozása az egész évfolyamon. Eltűntek az osztályok közötti határok. Úgy látszik, a ráfordított szabadidőnk, a munkánk meghozta a jutalmát. A gyerekek jó kedve, csillogó szeme, az, hogy évről-évre egyre többen vannak, nagy örömmel tölt el bennünket. Az idén a leendő negyedik b osztály is csatlakozott hozzánk. A zánkai és a napközis táborban mintegy 120 gyerek vett részt.
Szerencsések vagyunk, hogy vannak még kollégák, akik rajtunk kívül fontosnak tartják ezt. Szeretném megköszönni a segítségüket, munkájukat!
Köszönöm kollégáimnak:  Bartúcz Lászlóné Áginak, Csibrányné Kovács Máriának, Fenesné Fehér Erikának, Kapás-Szabados Erikának, Kártesziné Balogh Boglárkának, Kovácsné Prágai Ilonának és Szalinka Szilviának.
Remélem, hogy a fiatalok kitartanak, és átveszik tőlünk ezt a nemes feladatot!
 
img_20190618_093734.jpg
 
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Dudás Lászlóné
(A galériák megtekintéséhez kattintson a képekre!)
2019 július 29 hétfő - 13:10:21     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

imgp9977.jpg2019. július 26-án pénteken éjjel a régi vízmű területén, fedett színben szárított levendula- termés égett le. 2019. július 28-án vasárnap éjjel az Abokom Tamási Áron utcai telephelyén szintén fedett színben tárolt traktorok és teherautó, valamint hozzátartozó adapterek égtek le.
A káresemények mögött szándékos gyújtogatás valószínűsíthető.
Az Abokom ügyvezető igazgatója a szükséges intézkedéseket megtette, rendőrségi feljelentés és a biztosító felé a kárbejelentés megtörtént.
Mind az Abokom, mind az önkormányzat vagyonbiztosítással rendelkezik.
A bűncselekmény kivizsgálása folyamatban van, annak lezárásáig további információt nem adhatunk.
Az Abokom dolgozói a városüzemeltetési feladataikat ellátják.
Megértésüket kérem.
 
Abony, 2019-07-29
 
Tisztelettel:
Romhányiné Dr. Balogh Edit, polgármester

imgp9978.jpg
 
imgp9982.jpg
 
 
Fotók: abony.hu
(A nagyításhoz kattintson a képekre!)
2019 július 29 hétfő - 11:37:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

rendorseg.jpgLopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrse egy 18 éves abonyi férfi ellen.
A nyomozás adatai szerint a 18 éves férfi 2019. július 23-án 20 órakor, az abonyi vasútállomás kerékpártárolójából eltulajdonított egy kerékpárt. Az esetről történt bejelentést követően az Abonyi Rendőrőrs munkatársai az ügyben végzett adatgyűjtés és a rendelkezésre álló térfigyelő kamerafelvételek alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Az abonyi lakost a rendőrök 2019. július 25-én 10 órakor otthonában elfogták és az Abonyi Rendőrőrsre előállítottak, ahol a nyomozók gyanúsítottkén hallgatták ki. A gyanúsított lakcímén tartott kutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták a kerékpárt.
 
Az abony.hu-nak beszámolt: András Hunor Lehel r.főhadnagy
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények