Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 augusztus 06 kedd - 21:02:18     Kulturális hírek      Hozzászólás0

mindennapi_mgiink.jpg
 
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 augusztus 06 kedd - 20:46:41     Sporthírek      Hozzászólás0

img_7902.jpg2019. 08. 03-án Pécsett került megrendezésre a Triatlon Országos Bajnokság. A verseny helyszíne a tüskésréti tó és környéke volt. A versenyen az ország összes sportegyesülete képviseltette magát, köztük a Fergeteg Triatlon Sportegyesület is.
Az abonyi triatlonosok ezüstéremmel térhettek haza az OB-ról. Soós Gergő először az úszást teljesítette, majd a kerékpáron meglépve a mezőnytől bő egyperces előnnyel indult a 3km-es futásra, ahol a második helyet szerezte meg.
Több versenyzőnk az 1-20 helyen végzett, ami az országos versenyen igen szép eredménynek számít a 80-90 fős mezőnyben.
 
Eredmények:
Újonc 1 lány: 18. Falusi Léla, 23. Szórád Boglárka
Újonc 2 lány: 44. Szórád Réka, 51. Pistyúr Patrícia
Újonc 2 fiú: 53. Kerekes Zsombor, 61. Ifj. Major Gábor, 72. Fajth Milán, 76. Bakó Bence
Gyerek lány: 19. Sass Vivien, 38. Király Lili, 57. Flammer Csenge, 64. Kerekes Luca
Gyerek fiú: 65. Dénes Bertalan
Serdülő lány: 18. Molnár Gréta
Serdülő fiú: 2. Soós Gergő, 38. Kun Csaba
Sprint ffi: ifi: 13. Vincze Ákos, szenior 26. Soós Gyula
Sprint női: ifi 26. Kiss Alexandra, junior 5. Nagy Olívia, felnőtt 7. Farkas Lilla, szenior 9. Medveczky Edit
 
Váltó Ob eredmények:
Újonc fiú csapat: 13. hely (Kerekes Zs, Major G., Fajth M)
Gyerek lány csapat: 11. hely (Király Lili, Sass Vivien, Flammer Csenge)
 
Az abony.hu olvasói nevében is gratulálunk a csapatnak!
 
 
 img_7903.jpg
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Medveczky Edit
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 augusztus 06 kedd - 18:54:52     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

1200px-coupe_dhygie.svg.pngEzen a héten (2019. augusztus 5. és augusztus 11. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait
keddtől péntekig 18.00-22.00-ig,
szombaton 12.00-22.00-ig,
vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika facebook oldala
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények