Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 szeptember 21 szombat - 18:05:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

imgp0807.jpgMegújul a 4612 j. összekötő út 0+765 - 0+901 kmsz. – vagyis a Vasút út – között lévő, mintegy 140 méteres kockakővel épült szakasza.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pest Megyei Igazgatóságának közleménye szerint az idei év feladattervi forrásai lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szakasz régóta elhúzódó pályaszerkezeti átépítése megvalósulhasson a település lakóközössége által szorgalmazott felújítás eredményeként.
A felújítási munkálatokra az időjárás függvényében előre láthatólag 2019. október 1-7. között kerül sor, a következő ütemterv szerint:
  • 2019. október 1-2-ig az idomkő burkolat bontásával, felszedésével kezdődik a munka;
  • 2019. október 3-4-ig a felület előkészítésével, tükör kialakításával folytatódik;
  • 2019. október 7-én a meleg aszfalt réteg terítésével, tömörítésével végződik.
A munkálatok, valamint a technológiai szünet időtartama alatt az útszakasz teljes lezárására 2019. október 1. 8:00-tól - 2019. október 7. 17:00-ig kerül sor.
A teljes útlezárás időtartama alatt a Volánbusz autóbuszjáratai terelőútvonalon közlekednek. A buszmegállók áthelyezése az alábbiak szerint valósul meg: 
  • Kécskei úton a Vasút út kereszteződése – 0+045 jobb oldal – 0+065 bal oldal;
  • Kécskei út 52. számú ingatlan melletti gyalogos átjáró környezete – 0+685 jobb oldal – 0+710 bal oldal. 
A Vasút utcán lévő 3 buszpár helyett a Volánnal egyeztetve 2 db buszpár létesül, az utazóközönség Volánbusz utastájékoztató által értesülhet a változásról.
A munkálatok időtartama alatt a közlekedők részére terelőútvonal biztosított a 4616 j. Abony-Kőröstetétlen összekötő út 0+000 - 1+020 km szelvénye és a 46135 j. Abony állomáshoz vezető út 0+000 - 0+944 szelvényei között, egyéb célforgalom az Önkormányzati utak igénybevételével érheti el célállomást.
A javítási munka pontos megkezdésének, illetve befejezésének időpontjáról a www.utinform.hu elérhetőségen tájékozódhatnak.
A tervezett felújítás sikeres, eredményes megvalósulása érdekében a türelmüket kérjük, az esetleges kellemetlenségekért szíves megértésüket köszönjük!
 
Abony Város Önkormányzata
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények