Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 szeptember 27 péntek - 19:58:23     Sporthírek      Hozzászólás0

dsc_0124.jpgAz elmúlt fordulóban a Pénzügyőr SE csapatát fogadtuk, akik első mérkőzésükön Dunaújváros ellen maradtak alul. Bizakodtunk a pontszerzésben, de sajnos rossz előjelekkel indultunk neki a mérkőzésnek, már ami a kapus posztot érinti. Igyekeztünk mindezeket félre tenni és pontot, pontokat itthon tartani.
A mérkőzést jól kezdtük, de a vendégcsapat negyed óra játék után jobban dominált és pár gólos előnyt is szereztek. A félidő végére kicsit megráztuk magunkat, de leginkább egyéni megoldásoknak köszönhetően átvettük a vezetést (15:14). A második félidőben ez eddigieknél hullámzóbb játékot produkáltunk. A félidő feléig nehezen ment a gólszerzés, védekezésünk is eléggé szellős volt. Hátrányukat folyton ledolgozta a Pénzügyőr és volt, hogy 6 gólos előnyük is volt. Utolsó 5 percben jött egy olyan lendület, aminek köszönhetően felzárkóztunk (30:33), de ez már kevés idő volt a pontszerzésre. Végén pedig a Pénzügyőr csapata örülhetett a győzelemnek.
 
Abonyi KC – Pénzügyőr SE
31:33 (15:14)
Játékosok: Almási L., Csapi B.(2), Gulyás Zs., Harkai B. (4), Herczeg P. (1), Imregi F. (8), Ledacs-Kis R. (3), Ollári Sz., Peszeki N. (3), Szilágyi J. (2), Szuhányi Z. (4),  Tóth Z., Újhelyi T., Vígh J. (2)
Hétméteres: 4-3; 4-4
 
dsc_0047.jpg

Ifjúsági csapatunk egy győzelemmel már a zsebében vágott neki az első hazai mérkőzésnek. Remek játékot produkáltunk és erődemonstrációt is mutattunk ezzel. Az első félidő elején még ez ugyan nem látszódott, de megmutatkozott a csapatszellem, az elszántság. Félidő végére nem fáradtunk el és helyzeteinket gólra tudtuk váltani. 6 gólos előnnyel fordultunk a második félidőre. Szünet után is meccsben maradtunk és tudtuk folytatni a játékunkat. 3 gólnál közelebb nem engedtük a Pénzügyőrt, ami a végéig ki is tartott és megszereztük a második győzelmünk.
 
Abonyi KC – Pénzügyőr SE
34:31 (17:11)
 
Játékosok: Balog M., Benyus M.(1), Ferenczi I., Földi T., Hegedűs G., Kelemen P., Komáromi M., Ollári Sz. (9), Seres B. (3),  Seres T.(4), Sulyok I., Szűcs B. (7),  Vágó B. (10), 
Kapus: Varga Z.
Hétméteres:4-3; 3-3
 
Következő mérkőzéseinket a Dabas otthonában játsszuk! Hajrá Abony!
 
Az abony.hu-nak beszámolt: Mádi Csaba, Abonyi KC alelnök
Fotók: Székely Szilárd
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson egy képre!)
2019 szeptember 27 péntek - 17:05:55     Hivatali hírek      Hozzászólás0

imgp0831.jpgA Képviselő-testület 2019. szeptember 26-i ülésének legelején kerültek átadásra a „Virágos Abonyért” címek, amelyeket idén négy abonyi lakosnak ítéltek meg: Darányi László Krisztiánnak, Antal Jánosnak, Urbán Józsefnek és Hegedűs Lászlónak.
A díjjal Abony Város Önkormányzata szeretné ösztönözni a lakosokat, hogy minél tisztábban tartsák a környezetüket, hiszen egy szép, rendezett udvar mindenkinek a kedvére válhat. Ezen felül a díjazottak 1 évig kommunális adómentességben részesülnek, valamint a kertes ház kategória nyertese 10.000,- Ft pénzjutalomban is részesült.
Az elismerő okleveleket a Képviselő-testület jelenlétében Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester asszony, illetve Dr. Nagy Péter jegyző adta át.
Abony Város Önkormányzata nevében is gratulálunk a díjazottaknak, és további jó munkát kívánunk nekik!
 
Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 szeptember 27 péntek - 16:38:07     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

gyujtogato.png2019. július 28-án vasárnap éjjel az Abokom Tamási Áron utcai telephelyén több robbanás történt, miután egy ismeretlen elkövető egy égésgyorsító anyagot tartalmazó üveget dobott a helyszínre. Ennek következtében a színben tárolt traktorok és teherautó, valamint hozzátartozó adapterek leégtek. Tetemes, több mint harminc millió forintos anyagi kár keletkezett ezzel. A Ceglédi Rendőrfőkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.
Augusztus közepén ugyancsak történt egy ehhez hasonló incidens, amely következtében szerencsére nem történt anyagi kár.
Ezen a héten több olyan személyt is őrizetbe vett a nyomozóhatóság, akik összefüggésbe hozhatók voltak a cselekménysorozattal, majd végül egy személynél előterjesztést tett a Ceglédi Járási Ügyészségnek az előzetes letartóztatás elrendelésére.
A bíróság harminc napra elrendelte a feltételezett elkövető letartóztatását, ez azonban nem jogerős, mert az illető fellebbezést nyújtott be.
 
Dr. Göblyös Péter, a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyészének beszámolóját IDE kattintva megtekinthetik!
 
Forrás: CRK, Ceglédi Városi Televízió
 
2019 szeptember 27 péntek - 09:29:44     Közterületi hírek      Hozzászólás0

rendorseg.jpgKét személygépkocsi ütközött össze csütörtökön délután a 40-es út 42-es kilométerénél, Abony közelében. - áll a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivőjének a tájékoztatásában. - A gépkocsikban csak a sofőrök utaztak, mindketten a roncsba szorultak, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A roncsba szorult embereket a szolnoki és a ceglédi hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények