Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 szeptember 30 hétfő - 20:41:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

felkialtojel.pngA korábban tájékoztattuk önöket, 100a. sz. Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon 2019. október 06-án életbe lépő vágányzári menetrendhez kapcsolódóan a mellékletekben található autóbuszvonalak járatai esetében a megszokottnál nagyobb átszállási időkkel kell számolni az utazóknak.
Az utazóközönség számára javasoljuk a https://menetrendek.hu címen elérhető integrált kereső használatát a vasúti- és az autóbusz-közlekedés változásait érintően egyaránt.
Az ideiglenes menetrendi változásokról szóló tájékoztatókat a csatolt hirdetmények tartalmazzák.


KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

 
2019 szeptember 30 hétfő - 20:26:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

dsc00166.jpgOtthonában köszöntötte a városvezetés Molnár Lászlót, aki szeptember 29-én töltötte be 90. életévét.
Dr. Nagy Péter jegyző úr és Dr. Gáspár Anita aljegyző asszony látogatta meg, és köszöntötte fel az ünnepeltet, valamint átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.
Abony Város Önkormányzata nevében szívből köszöntjük őt, és további jó egészséget kívánunk neki!
 
Jandácsik Pál
(Nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 szeptember 30 hétfő - 20:17:05     Sporthírek      Hozzászólás0

img_4852.jpgAbony Város Önkormányzatának Humánpolitikai Bizottsága jótékonysági sportrendezvényt: futást, illetve sétát rendezett szeptember 29-én Szarvák Bencének.
Az abonyi 17 éves fiú egy rendkívül ritka, gyógyíthatatlan betegségben: Duchanne szindrómában szenved, amely folyamatos leépüléssel jár. Bence jelenleg ágyhoz kötött, gépi lélegeztetésre szorul, édesanyja folyamatosan ápolja otthon. Gondozása rendkívüli anyagi terhet ró szeretteire, ezért Bence életminőségének javításáért, gyógyászati segédeszközök beszerzése érdekében szervezték a rendezvényt, amelyre nagyon sokan ellátogattak. Több száz abonyi lakos gyűlt 16 órára a Főtérre fiataloktól az idősekig, azért, hogy támogassák a nemes ügyet.
A rendezvény teljes bevételét Bencének és családjának ajánlották, azonban nem ez az egyetlen jótékonysági felhívás, amelyet a közelmúltban kezdeményeztek érte. Október 18-án az abonyi Kultúra Háza színháztermében kerül megrendezésre egy jótékonysági zenés est, amelyre ugyancsak hívják a segíteni vágyó lakosokat!

jtkonysgi_est2019plakt.png
(A nagyításhoz kattintson a képre!)

Jandácsik Pál
Fotó: Borsányi János
(A facebook galéria megtekintéséhez kattintson a fenti képre!)


Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények