Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 október 16 szerda - 21:00:21     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

aramszunet_kep.jpgAz E.ON 2019. október 29-én 8:00 és 16:00 óra között a korszerűsítés és biztonságos ellátás érdekében felsorolt abonyi közterületeken tervez áramszünetet:
    • Belsőerdő dűlő: 1-37, 9001, 9002
    • Lóherés dűlő: 1-16-ig
    • Simonfy utca 29.
Az esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató szíves türelmüket és megértésüket kéri!
2019 október 16 szerda - 16:49:23     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorseg.jpg

A Pest MRFK Vezetője rendészeti szakterületre PÁLYÁZATOT hirdet járőrtárs beosztás betöltésére!

Pályázati követelmények:
- betöltött 18. életév,
- büntetlen előélet,
- cselekvőképesség,
- magyar állampolgárság,
- állandó belföldi lakóhely,
- érettségi bizonyítvány
- fizikai, pszichológiai, egészségügyi alkalmasság,
- pályaalkalmassági elbeszélgetés eredményes minősítése,
- kifogástalan életvitel, illetve hozzájárulás annak a szolgálati viszony létesítése előtti, valamint a szolgálati viszony fennállása alatti ellenőrzéséhez.

A felvételt nyert pályázók 5 hónapos időtartamú iskolarendszeren kívüli moduláris képzésben vesznek részt. A képzés várhatóan 2020. február 17-én indul az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban. A képzést követő sikeres vizsga esetén őr-járőrtárs rész-szakképesítést szereznek.

Bérezés:
- a képzés első két hónapjában a modulzáró vizsgáig bruttó 195.000 Ft/hó munkabér, - a modulzáró vizsga sikeres letételét követően, a hivatásos szolgálati jogviszonyba lépés napjától bruttó 201.000 Ft/hó alapilletmény és egyéb pótlék (nyelvpótlék, éjszakai, készenléti pótlék), valamint juttatás (cafetéria, lakhatási támogatás, ruhapénz, munkába járás költségtérítés, egyéb utazási és mobiltelefon tarifacsomag kedvezmények).

A pályázattal kapcsolatban felvilágosítást a Ceglédi Rendőrkapitányság hivatalvezetője, vagy személyügyi előadója ad a 0653/310-066-os telefonszámon, valamint személyesen a Ceglédi Rendőrkapitányságon hivatali munkaidőben. 

A toborzók elérhetők továbbá személyesen az alábbi helyeken és időpontokban:
- Albertirsai Rendőrőrsön 2019. november 05-én 9-11 óra között 
- Abonyi Rendőrőrsön 2019. november 06-án 8-10 óra között
- Jászkarajenői Rendőrőrsön 2019. november 06-án 10:30-12 óra között.

A pályázatra jelentkezés határideje: 2019. november 30.
2019 október 16 szerda - 13:28:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

imgp1238.jpgPető Zsolt, a Városunk Fejlődéséért Egyesület jelöltje lett Abony város új polgármestere az önkormányzati választások után. Abonyban a megjelent választópolgárok száma egyébként is nagyon magas volt – az országos átlaghoz képest. 11696 főből 5656 élt a választójoggal, ebből 5598 érvényes szavazatot vetettek össze a szavazóbizottságok tagjai. Összesen 3872-en szavaztak bizalmat Pető Zsoltnak – vagyis a szavazatok 69, 17%-át tudhatja magáénak. Nem csak ő aratott látványos győzelmet, hanem a Városunk Fejlődéséért Egyesület valamennyi képviselőjelöltje (Kovács László, Kókai-Dudinszky Anna Mónika, Korbély Csabáné, Járdány Vanda, Mészáros László János, Krupincza János, Czagány Zsolt, Dr. Egedy Zsolt Mihály), akik mind a nyolc választórkörzetben egytől egyig a listák első helyein végeztek.
A Városunk Fejlődéséért Egyesület egy nagyon mozgalmas kampány időszakon van túl. – Az egész kampány során mi diktáltuk a tempót – magyarázta Pető Zsolt. – Programokkal, ötletekkel rukkoltunk elő, beszélgettünk az emberekkel a város közös jövőjéről az utcafórumokon. Valamennyi kommunikációs csatornát felhasználtunk: nyomtatott sajtót, plakátokat, a közösségi médiát. Fontosnak tartottam, hogy hiteles párbeszédet folytassunk a lakossággal, ehhez pedig olyan hiteles szakemberekre is szükségem volt, akik szívvel-lélekkel, töretlen tenni akarással „fel akarják rázni” Abonyt. Vagyis a sikeres kampány nem egyedüli érdemem volt, hanem leginkább azért az abonyi csapaté, ami mellettem állt, akikkel vállvetve támogattuk egymást. Nagyon sokat beszélgettünk a kerek asztal körül a városról, de most, a kampány után, a választások után kezdődik az igazi munka. A jó hangulatot kell megőrizni. Nekünk, abonyiaknak, a képviselő-testület tagjainak a lakosság közreműködésével meg kell keresnünk azokat a közös gondolatokat, amiket végül együtt megvalósíthatunk. Mindenkinek az ötletére nyitottnak kell lenni, hiszen az én zsebemben sincs a bölcsek köve. De ahogy az igaz mondás is tartja, egy jó vezető nála okosabbakkal veszi körbe magát.
Pető Zsoltnak és csapatának számos közösségépítő ötlete van, amellyel tovább szeretné növelni a város pozitív hangulatát, illetve, ahogy fogalmazott, kutya kötelessége támogatni a civil kezdeményezéseket is. Akár a park erdőben is lehetne kialakítani szabadtéri színpadot, főzőhelyet, kültéri fitness pályát, esetleg játszóteret a kisgyermekes családoknak, ahol egy kényelmes délutánt el tudnak tölteni.
A vasárnapi eredmény után a felelősség mindenképpen hatalmas rajtunk. Az elkövetkezendő öt évben arra fogunk törekedni, hogy bebizonyítsuk: a „Szeretlek Abony” programot a mindennapokban, a kampány után is meg tudjuk valósítani. Szívből hiszem, hogy ez a program a közös nevezője lehet a városnak, és bízom benne, ha öt év múlva újra itt ülünk, és értékeljük ezt az időszakot, akkor elmondhatjuk, hogy egy hangulatos, modern várost tudtunk építeni. Nem ígérhetjük meg, hogy minden út aszfaltozott lesz, azt sem, hogy minden beruházás, amit most esetleg kíván a település, megvalósul, de mindenféleképpen abba az irányba köteleződtünk el, hogy a lakosság helyi igényeit nagyrészt kielégítsük, és az általunk is megfogalmazott, ésszerű elvárásoknak eleget tegyünk. Számos fejlesztés van tervükben, például piac előtti nyitott tér rendezése, az üzleti park betelepítése, a park erdő hasznosítása, a strandterülettel való előrelépés, a birkózó csarnok megvalósítása, de még lehetne sorolni az egyéb, jövőbeli beruházási terveket. Ezeket mind meg tudjuk valósítani. Szeretnénk, hogy a lakosság lássa, hogy a kampány során is megfogalmazott pozitív gondolatok napi szinten is megvalósíthatók. Szeretnénk a képviselő-testület és az önkormányzat munkáját is közelebb hozni az átlagemberek mindennapjaihoz, hiszen igazán nagy eredményeket csak közös erővel lehet elérni!

Cikk és fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények