Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 október 29 kedd - 18:42:21     Hivatali hírek      Hozzászólás0

abony_cimerr.jpg

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740 Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező

Abony, Árpád utca 12. /1. szám alatti 66 m2 alapterületű
 
2 szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló összkomfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

A pályázati kiírás átvehető:
2019. október 30-tól 2019. november 18. 1000 óráig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A pályázat benyújtásának időpontja: 2019. november 18. 1200 óráig.

A bérleti díj: bruttó 42.570,- Ft/hó

A pályázati kiírás átvételének és az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba

Ajánlatok elbírálása:
A soron következő Képviselő-testületi ülésen.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy érvényes ajánlat/ok esetén is az ajánlatot eredménytelennek minősítse.   Eredménytelenség megállapítása esetén Abony Város Önkormányzat polgármestere jogosult ismételten a pályázati felhívás kiírására.
A pályázat módjára, valamint a pályázati felhívásra vonatkozó egyéb információkat a pályázati kiírás tartalmazza.
 
Az ajánlatokat a kiírásban foglaltaknak megfelelően kell benyújtani.
Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 telefonszámon kapható.


Abony Város Önkormányzat
Képviselő-testülete
2019 október 29 kedd - 18:29:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

dsc00171.jpgOtthonában köszöntötte a városvezetés a mai napon Retkes István Jánosnét, aki 90 éves lett!
Klárika nénit Pető Zsolt polgármester és Dr. Nagy Péter jegyző úr látogatta meg, és köszöntötte fel, valamint átadták a Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklapot is.
Abony Város Önkormányzata nevében is szívből köszöntjük őt, és további jó egészséget kívánunk neki!

Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 29 kedd - 14:10:44     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

dsc00170.jpgOktóber 29-én Pető Zsolt polgármester egy ülést hívott össze az irodájában, amelynek tárgya a Mindenszentek hosszú hétvégéjével kapcsolatos közbiztonság, vagyonvédelem, forgalmi rend változás volt. Az ülésen részt vettek az önkormányzat osztályvezetői, András Hunor Lehel őrsparancsnok, Jandácsik Pál és Fábián Márton közterület-felügyelők, illetve Juhász Pálné, aki az abonyi polgárőrséget képviselte. Az ünnepek köré szerveződő hosszú hétvégék általában nagyon nagy nyüzsgéssel járnak, amelyek a különféle problémák melegágyai. A városvezetés számára nagyon fontos, hogy ezeket a problémákat megelőzzék, illetve gyorsan orvosolják, hogy a lakosok a Mindenszentekre tudjanak koncentrálni.

Jandácsik Pál
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények