Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 október 31 csütörtök - 17:48:27     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

1200px-coupe_dhygie.svg.pngEzen a héten (2019.10.28-11.03-ig) a ROZSNYAI Patika az ügyeletes gyógyszertár.
Hétfőtől csütörtökig 18.00-22.00-ig ügyel.
Péntektől vasárnapig 08.00-22.00-ig ügyel.

Forrás: Csontos Patika facebook oldala
2019 október 31 csütörtök - 15:16:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

imgp1717.jpgPető Zsolt polgármester a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról tárgyalt. A jelenlévők elmondták, hogy az Európai Unió és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával 30-50 fő rehabilitációs foglalkoztatása valósulhat meg a közeljövőben. A foglalkoztatás megszervezését a FŐKEFE Nonprofit Kft végezheti a minisztérium szakmai segítségével. A munkavállalók elsősorban papírtermékek összeállítását végzik majd. Az önkormányzat a minisztériummal és a FŐKEFE-vel együttműködésben közreműködik a munkavállalók toborzásában és a munkavégzésre alkalmas épület felkutatásában. Előre láthatólag a novemberi hónapban már az előkészítési feladatok is elvégzésre kerülnek.

Fotó: Jandácsik Pál
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
2019 október 31 csütörtök - 14:16:48     Hivatali hírek      Hozzászólás0

forgalmi_rend.jpgTisztelt Lakosság!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és a Halottak napi megemlékezés időtartamáig 2019. október 30. 8:00-november 4. 8:00 között a Szondi György utca egyirányúsítására a Szemere Bertalan út felől a Szelei út felé kerül sor, valamint a Temető utca a 40-es út felől a Nyári Pál utca felé kerül egyirányúsításra a mellékelt ábra szerint.
Fokozott figyelmet kérünk a temetők környékén megnövekedő forgalom miatt, továbbá kérjük a gépjárművel való parkolás során a kocsibejárók szabadon hagyását. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.
 
Abony Város Önkormányzata
(A nagyításhoz kattintson a képre!)
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények