Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 december 02 hétfő - 21:44:08     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Idén először lehetett lakossági járdaépítés támogatására pályázni Abonyban. A kiírás nagyon népszerűnek bizonyult,  a beérkezett utolsó fordulós pályázatokban mindösszesen 1.548.000,- Ft összegű támogatást igényelt a lakosság a közterületi járdáik kivitelezéséhez.

/Képünkön Vincze István irodavezető, a téma előterjesztője/ 

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg 1.422.600,- Ft volt, az utolsó pályázati körben, így a különbözettel, mely 125.400,- Ft, a képviselő- testület egyhangú igennel kiegészítette a támogatási keretösszeget, így egyetlen pályázó sem esik el a járdaépítési támogatástól. Összesen 53 pályázó kapott támogatást, vannak akik jövő tavasszal látnak neki a munkálatoknak. Az eredeti keretösszeg hatmillió forint volt, ezt kellett most megemelni.  

Az ülésen szó volt  róla, hogy nagyon népszerű volt ez a pályázat, és minden bizonnyal jövőre ismét lesz kiírás a tárgyban. 

LV
2019 december 02 hétfő - 21:28:35     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

A tervek szerint pár héten belül bevetésre kerülhet az a mobil applikáció, mely kommunikációs csatornaként szolgál a város vezetése és a helyi lakosok, illetve turisták között. A modern technológiának köszönhetően széles körben használható a MikroApp applikációban rejlő lehetőség. 

Abony Város képviselő- testülete novemberi ülésén szavazta meg az ehhez szükséges anyagi forrást. Az ülésen elhangzott, hogy azért is jó lesz ez a rendszer, mert ezen keresztül lehet hibákat, például ilyen a csőtörés - bejelenteni, és ez rögzítésre is kerül a rendszerben. 

Az Abony APP bevezetése a többségi városvezetés, a Városunk Fejlődéséért Egyesület programjában is szerepelt. Most hamarosan ígéretükhöz híven valósággá válik. Az APP ingyenes lesz a felhasználók számára. Amennyiben a felhasználó a Facebook fiókjával vagy egy rövid regisztrációval azonosítja magát akkor korlátlanul használhatja az app-ot. A bejelentkezés természetesen nem kötelező, az applikáció vendégként is használható, bár ebben az esetben bizonyos funkciók nem érhetők el.
LV
2019 december 02 hétfő - 20:35:56     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Bizonyára Önök is észrevették, hogy az elmúlt mintegy másfél hónapban a korábbiaknál több információt, friss hírt, képösszeállítást osztottunk meg Önökkel közösségi oldalunkon, valamint a városi hivatalos honlapon, a www.abony.hu-n. A jelenlegi, megújult városvezetés nem titkolt célja az, hogy a helyi lakosság számára minél több médiafelületen, minél több érdemi, naprakész információt adhasson a helyi történésekről, a lehető legmagasabb színvonalon. 


 A változás, és a jövő tehát már elkezdődött, de az természetesen tovább folyatódik. Ennek szellemében látunk neki a városi kommunikáció megújításának és kiszélesítésének. Mi, akik valóban szeretjük Abonyt, fontosnak érezzük, hogy elérjük azt, hogy az Abonyi Napló új szerkesztési elvek alapján készülhessen. 

 
Fontosnak tartjuk, hogy megújuljon a www.abony.hu oldal, kiemelten kezeljük az abony.hu közösségi oldalát. Nekünk az abonyiak az elsők, akiknek mindennapjaiban szeretnénk mi is szerepet vállalni azzal, hogy ellátjuk az abonyiakat helyi hírekkel, információkkal, és segítünk problémáik megoldásában. 


Interaktív szolgálatot szeretnénk vállalni, ahol nem maradhat megválaszolatlan kérdés. Segítsenek Önök is munkánkban! Kérdezzenek tőlünk, küldjenek be aktuális témákat, híreket, javasoljanak nekünk riportalanyokat, szerkesszük közösen a város internetes oldalait, és újságját! 


A megújult városi kommunikáció elengedhetetlen része, hogy csapatban, egymással, egymást segítve, Önökért dolgozzunk. Ennek megfelelően továbbra is sajtós feladatokat lát el Jandácsik Pál, és fényképezéssel segíti munkánkat Borsányi János. December elsejétől a városi sajtóreferensi feladatokat Lőrinczy Veronika látja el. Legyen Ön is kapcsolatban velünk! Várjuk üzeneteiket, nekünk minden vélemény számít: sajto@abony.hu
2019 december 02 hétfő - 16:52:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0


Tisztelt Ügyfeleink!
 
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Abonyi Polgármesteri Hivatalban 2019. december 7-én (szombaton) az ügyfélfogadás szünetel!
 
Megértésüket köszönjük!
 
 
                                                                                             2019.12.02.
 
 
 
                                                                                                           dr. Gáspár Anita aljegyző
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények