Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2019 december 08 vasárnap - 15:09:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Grandiózus programokkal várta a kicsiket és nagyokat is Abony városának Főtere. Minden hétvégére jut valamilyen érdekes műsor, amellyel a családok a karácsonyra hangolódhatnak. December 7-én Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében Pető Zsolt polgármester közreműködésével nem csupán a második adventi gyertyát gyújtottuk meg, hanem a városi korcsolyapálya ünnepélyes átadása is megtörtént, amelyen korcsolyázó Mikulás osztogatott szaloncukrot a gyermekeknek. Fotó: Járdány Vanda települési képviselő, képgaléria IDE kattintva!

Az abonyi Kultúra Háza színháztermében a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola adott egy varázslatos koncertet, majd a Főtéren 18 órától Turi Lajos LUI fokozta a hangulatot, amit a Gríz zenekar járatott a csúcsra. Mindeközben forralt bor és egyéb adventi finomságok várták a látogatókat, akik a csípős hideget aligha érezték meg – hiszen mindenki jókedvűen táncolt. A karácsonyi díszekkel felöltöztetett Lada, illetve a Rozsdás Kft. gyönyörű fémszobrai ugyancsak megadták az ünnepi hangulatot. Pető Zsolt a megnyitó beszédében kihangsúlyozta a közösségépítést. 

Az emberekkel megtelt városközpont alátámasztotta, hogy rendkívül nagy az igény az ehhez hasonló szabadtéri rendezvényekre. A karácsonyvárás továbbra sem fog lankadni, ugyanis a következő hétvégén újabb programokkal gazdagodik a programnaptár. December 14-én az adventi gyertyagyújtást követően a somogyi és a gyulai iskola ugyancsak adventi koncertet ad, rákövetkező nap pedig a TRIÁSZ együttes zenéjétől fog dübörögni a Főtér. 


Jandácsik Pál
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények