Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 május 25 szerda - 15:47:27     Meghívók      Hozzászólás0

gyakornok_abony.hu.jpgAz Abony.hu gyakornoki programot hirdet a 2015/2016. tanév nyári szünetére, melyre cikkírók és fotósok jelentkezését várja.

Ha középiskolás vagy, és felsőfokú tanulmányaid média vagy fotóriporter szakon szeretnéd folytatni, vagy már ilyen irányú képzésen veszel részt, és szükséged van nyári gyakorlatra, esetleg pályakezdő újságíróként szakmai tapasztalatokra tennél szert, vagy csak egyszerűen szeretsz írni, és érdekel a fotózás, jelentkezz hozzánk.

Köztünk a helyed, ha szeretsz Abonyban és helyi rendezvényeken sündörögni.

Cikkíróként téged várunk, ha:
- olyan betűkkel trükköző tollforgató vagy, aki szereti az anyanyelvünket, és szívesen ragad klaviatúrát, hogy benyomásait, gondolatait képernyőre vigye egy-egy rendezvény, esemény kapcsán.
- jó a helyesírásod, kerülöd a ma oly divatos Facebook-os nyelvet és rövidítéseket, és nem szégyelled, hogy a sok-sok könyved között a polcodon ott sorakozik A magyar helyesírás szabályai című kötet is, és ismersz legalább egy szövegszerkesztőt.
- jó megfigyelő, esetleg kérdező vagy, aki nem riad meg egy-két fotó elkészítésétől sem.

Fotósként téged várunk, ha:
- olyan kattintgató vagy, aki legszívesebben mindent és mindenkit azonnal lefotózna, hobbi szintű érdeklődéssel rendelkezel a fotózás iránt, vagy éppen felsőfokú tanulmányokat folytatsz ilyen irányban, vagy hasonló jövőbeli terveid vannak.
- szereted a nyüzsgést, szeretsz megörökíteni ritka pillanatokat, arcokat, és az egyediségre törekszel.
- saját fényképezővel vagy fotózásra is alkalmas okostelefonnal rendelkezel.

Amit kínálunk:
- publikálási lehetőség
- igazolás a szakmai gyakorlat teljesítéséről

A 18. életévüket még be nem töltött jelentkezők esetében írásbeli szülői hozzájárulást kérünk.

Ha felkeltettük érdeklődésed, rövid bemutatkozó leveled küldd el a sajtoreferens@abony.hu e-mail címre.

Abony.hu