Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 november 12 vasárnap - 14:19:26     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A Városunk Fejlődéséért  Egyesületünk fásítási programot hirdetett és indított 2015. évben  a Mikes- tó környezetének szépítéséért.

Ezen program keretében elültetett  facsemetékkel két év alatt egy szép, élhető „tó környezet„ jött létre. Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2017. november 12-re a Kostyán Andor Rendelőintézet  mögötti  volt „kispálya" területére. Kezdeményezésünkhöz 14 fő csatlakozott, elültetésre került 60 db facsemete. Ezen facsemeték: vérszilva, nyárfa, jegenye fa, szilfa, türkisztáni szil, szomorúfűz, szürkenyárfa.

A képre kattintva galéria nyílik! 

A „kispálya” fásítását az önkormányzat Képviselő-testülete által a  területre elfogadott növénytelepítési és parkolási terv alapján végeztük. A fásítási programunkat támogatta Abony Város Önkormányzatának Pénzügyi Bizottsága, au ABOKOM Kft., a GEDI-PRESS hirdetés közzététellel, valamint Keresztúri Nándor kertészeti árudája facsemete felajánlással.

Egyesületünk részéről köszönjük az összefogást és a támogatásokat, bízva abban, hogy az "Ültess fát a jövőnek" programunkat a következő évben is folytatni tudjuk.

Abony, 2017. november 13.

Varga Sándorné
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke
Abony.hu fotó: Székely Szilárd
 
2017 november 12 vasárnap - 13:22:40     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

varga_robertne_varga_robert_polgar_kituntetes_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Polgárőr Szövetség 2017. november 11-én tartotta rendkívüli közgyűlését Dabason, melyen az Abony Városi Polgárőrség tagjait nagy megtiszteltetés érte. Két abonyi polgárőr kitüntetést vehetett át: Varga Róbertné elismerő oklevélben és arany fokozatú kitüntetésben, míg férje Varga Róbert elismerő oklevélben, és ezüst fokozatú kitüntetésben részesült a közrend és közbiztonság megőrzése érdekében végzett kimagasló teljesítményéért, a Polgárőr mozgalomért végzett áldozatkész, önzetlen munkájáért. Az elismeréseket Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke adta át.

Elismerő oklevelet vehetett át továbbá az Abony Városi Polgárőrség is a III. Knauf Tihanyi Félmaraton Fesztivál biztosításáért, melyen 9 fő képviseltette magát a rendezvény helyszínének különböző pontjain: Homoki Tibor, Kelemen Józsefné, Mádi Alex, Mádi Béla, Juhász KittiJuhász Pálné, Rácz Krisztina, Varga Róbertné és Sulyok György.

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk nekik, az egyesület tagjainak további eredményes munkát kívánunk!

Darányi Erika

2017 november 12 vasárnap - 08:10:15     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Kigyulladt egy garázzsal egybeépített kazánhelyiség szombat éjszaka Abonyban, a Radák Katalin utcában.

A garázsban egy autó parkolt, amit a tűzoltók kiérkezése előtt az otthontartózkodók az udvarra kitoltak, majd megkezdték a tűz oltását. A ceglédi hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével a végleges oltást befejezték, az épületet átszellőztették, illetve átvizsgálták, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta lapunkat Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP
2017 november 10 péntek - 08:20:20     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

baleset_kisteherauto_abony_abony.hu_2017.jpgÚtról lesodródott, árokba hajtott és az oldalára borult egy kisteherautó csütörtök délelőtt a 40-es úton, Abony közelében.

A ceglédi hivatásos tűzoltók áramtalanították, átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben személyi sérülés nem történt, a jármű árokból való kivontatásáról a tulajdonos gondoskodott - tájékoztatta lapunkat Csámpai  Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Még több fotóért kattintson a képre!

Fotók: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP2017 november 09 csütörtök - 20:41:53     Sporthírek      Hozzászólás0

power_karate_se_eredmenyek_abony_abony.hu_2017.jpgAz őszi versenyszezonban is igen eredményesen szerepelnek a Power Karate SE karatékái - számolt be lapunknak Sensei Krupincza János, az egyesület vezetője.

Dankó Gabriella világkupa győztes lett a Dream Cup World Open Karate Championship 2017 elnevezésű versenyen, melyet október 6-7. között rendeztek meg Budapesten. Gabriella az október 21-én rendezett XX. Bushido Kupa Knochdown Utánpótlás Magyar Bajnokságon sem ismert lehetetlent, így a magyar bajnoki címet is bezsebelte Rafael Ádámmal együtt. Mellette ezüstérmes lett Rafael Krisztián és Hegedűs Dorina. Szakács Csenge és Csajbók Attila a 3. helyet szerezte meg.

Az alábbiakban a karatésok őszi versenyek alatt szerzett eredményeit olvashatják:

III. Halas Kupa (Kiskunhalas, 2017. szeptember 30.)
1. helyezés ért el: Rafael Krisztián, Rafael Ádám, Hegedűs Dorina, Kirer Alex, Csajbók Attila
2. helyezett: Dankó Gabriella
3. helyezett: Szakács Csenge
A legjobb utánpótlás versenyző különdíját Hegedűs Dorina vehette át.

II. Zengő Kyos Kupa Országos Utánpótlás Bajnokság (Balatonlelle, 2017. szeptember 30.)
1. helyezés: Rafael Krisztián, Rafael Ádám, Csajbók Attila

Balmaz Kupa Regionális Karate Verseny (Balmazújváros, 2017. szeptember 30.)
Nagy Dominik és Mucsi Róbert 3. helyezést ért el. Horváth Béla küzdelem 2. hely, kata 3. hely

I. Y Brand „Motiváció” Kupa Nyílt Kumite Kyokushin Karate Országos Verseny (Jászberény, 2017. szeptember 9.)
Rafael Ádám 1. helyezet Dankó Gabriella 3. helyezés
A „Legharcosabb lány” különdíját is Dankó Gabriellának ítélték oda.

Gratulálunk!

Darányi Erika  
2017 november 09 csütörtök - 19:39:42     Intézményi hírek      Hozzászólás0

palyaorientacios_nap_hova_tovabb_program_altalnos_iskolasoknak_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  2017. november  7-én 15:00-18:00 óráig a PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP keretében „HOVA TOVÁBB” címmel pályaválasztási programot  szervezett.

A hagyományteremtő program célja volt, hogy a továbbtanulás előtt álló abonyi diákok és szüleik a rendezvényen megismerhessék a helyi és a környező települések középiskoláinak kínálatát, tájékozódhassanak felvételi esélyeikről. Az eseményre a Somogyi Imre Általános Iskola 7-8. évfolyamos diákjait és szüleiket is meghívták, így  városunk minden érdeklődő tanulójának lehetősége volt helyben tájékozódni a továbbtanulási lehetőségekről.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

A Gyulai Iskola újszerű kezdeményezését a középiskolák meglehetősen nagy számban támogatták és csatlakoztak a programhoz. Az érdeklődő tanulók és diákok rendkívül színvonalas bemutatókat láthattak, hallhattak.

A rendezvényen az alábbi középiskolák mutatkoztak be:
Verseghy Ferenc Gimnázium
Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum
SzMSzC Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
SzMSzC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma
Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum
Szolnoki Szolgáltatási SZC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
Szolnoki Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
Szolnoki Szolgáltatási SZC Ruhaipari Középiskolája, Általános Iskolája és Kollégiuma
Kinizsi Pál Gimnázium
Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium
Ceglédi Szakképzési Centrum Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziuma
Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Ceglédi Szakképzési Centrum Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Ceglédi Szakképzési Centrum Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
Patkós Irma Művészeti Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és AMI
Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium
Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium
Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

2017 november 09 csütörtök - 19:22:59     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

ifj_toth_sandor_gokar_vilagbajnoksag_toth_sandor_toth_motorsport_bognar_gokart_park_abony_abony.hu_2017.jpg
A képre kattintva videó indul. Forrás: ctv.hu
2017 november 09 csütörtök - 13:33:25     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Dr. Tarcali Gábor elnök úr levelére hivatkozással ezúton tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

A Földművelésügyi Minisztérium a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarát bízta meg a lejárt szavatosságú, történelmi növényvédő szer tételek országos felmérésével. Fontos kiemelni, hogy a felmérés, majd ezt követően a lejárt növényvédő szer hulladék készletek begyűjtése a készletekért felelősök, a készlet tulajdonosok, kezelők, érintettek számára név nélkül és költségmentesen fog történni.

Jelen akció keretében tehát senkinek nincs oka attól tartani, hogy esetleg valamilyen szankciót foganatosít a hatóság azokkal szemben, akiknél ilyen készletek találhatók. Az felmérés és begyűjtés célja hangsúlyozottan az, hogy végérvényesen megszabadulhasson az ország e veszélyes anyagoktól, nem szankciók érvényesítése. Ezt kiemelten fontos kihangsúlyozni annak érdekében, hogy az érintett személyek bizalommal legyenek az akció iránt, és merjék bejelenteni ilyen készleteiket a Növényorvosi Kamarának.

A Földművelésügyi Minisztérium Hulladékgazdálkodási Főosztálya által meghirdetett akció keretén belül a rendelkezésre álló idő korlátozott. Legkésőbb 2017. november 13.-ig van mód bejelenteni e készleteket a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának.
 
A fentiekre tekintettel bárki – mezőgazdasági gazdálkodó, vállalkozó, kereskedő, magánszemély -, akinek tulajdonában, kezelésében ilyen lejárt növényvédő szer hulladék van, vegye fel a kapcsolatot a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Pest Megyei (2100 Gödöllő, Kotlán S. u. 3.) és Budapest Fővárosi Szervezetével (1118 Budapest, Budaörsi út 141-145.) a pontos felmérés, illetve a későbbi térítésmentes elszállíttatás érdekében. 
 
Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály
1135 Budapest, Lehel u. 43-47.
Tel: 06-1-236-4106;
Fax:06-1-236-4162
E-mail: erd-nto@pest.gov.hu
Web: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest

 
2017 november 09 csütörtök - 13:24:42     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgAz elmúlt két évben folyamatosan, mintegy 25 százalékkal nőtt a köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA) szereplő magánszemélyek és vállalkozások száma.

Jelenleg 95 ezer vállalkozás, 32 ezer egyéni vállalkozó és 31 ezer magánszemély szerepel az ingyenes „pozitív” listán. Felvételét bárki kérheti, ha rendben vannak adóügyei.

Ha valaki szerepel a köztartozásmentes adatbázisban, nem kell tartozásmentességről szóló adóigazolást beszereznie, amikor igazolnia kell, hogy nincs köztartozása. Tehát az adatbázisban való megjelenés kényelmes, adminisztrációmentes és ingyenes alternatívája a „nullás-igazolásnak”. Azoknak a vállalkozásoknak pedig, amelyek ugyancsak tagjai az adatbázisnak, nem kell kockázati biztosítékot fizetniük az EKÁER-ben.

A NAV honlapján található KOMA minden hónap 10. napján frissül, és azokat az adózókat tartalmazza, akik az előző hónap utolsó napjáig a KOMA nyomtatványon kérték felvételüket és megfeleltek a feltételeknek, illetve régóta tagjai az adatbázisnak és továbbra is megfelelnek a feltételeknek. Ahhoz, hogy valaki folyamatosan szerepeljen a KOMA-ban, határidőben kell teljesítenie a jogszabályban meghatározott adókötelezettségeket. Érdemes tehát időről időre ellenőrizni, hogy nincs-e valamilyen elmaradás, ami kizárja a további KOMA tagságot.
 
Az adatbázis tagjainál a NAV havonta vizsgálja a feltételeket. Ha valaki ezeknek nem felel meg, kikerül a köztartozásmentes adózók közül. Amennyiben pótolja a mulasztást, befizeti tartozását és újra kéri felvételét, visszakerülhet az adatbázisba. Bővebb információ a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) a 37. információs füzetben található.
 
NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
 
 
2017 november 09 csütörtök - 08:03:31     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

latni_es_latszani_abony_abony.hu_2017.jpgA Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Ceglédi Rendőrkapitánysága tájékoztatja a lakosságot, hogy az idei évben is zajlik - megújult formában - a „Látni és látszani” kampány.

A kampány ideje alatt - 2017. október 16. és 2017. december 08. között a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a gépjárművek megfelelő műszaki állapotának átvizsgálása mellett ellenőriztetheti látását is, felkeresheti az Önhöz legközelebbi szervizt és optikát.   A kerékpárosok láthatóságára kiemelt hangsúlyt fektetünk a kampány időszakában.

További információ az alábbi linkre kattintva érhető el: https://latnieslatszani.hu/

Mostantól egy BAGOLY hirdeti, hogy a kampányban való részvétel egy BÖLCS DÖNTÉS! 


2017 november 09 csütörtök - 08:01:00     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

dakov_fagykar_megelozes_abony_abony.hu_2017.jpg
 Nagyításért kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 ... 351 352 353
Hírkategóriák