Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 19 hétfő - 09:30:20     Sporthírek      Hozzászólás0

Teljes fordulóval robogott tovább a seniorok bajnoksága, ahol a két éllovas rangadójával indult a nap. A Bármikő - Öregfiúk meccsen Micskóék nem tudták feltörni az „öregek” masszív védekezését, ezzel ellentétben Tarjányi Pisti kétszer is betalált Sarkadi Pisti hálójába. 

Az Öregfiúk győzelme egyben a tabella első helyét is jelentette számukra. Az Imperiál - Kéttorony meccsen a „Tornyosok” gyors két gólja után már-már eldőlni látszott a meccs, Hegedűs Misiék azonban nem adták fel. A második félidőben egy gólra csökkent a különbség, a szikrázó hajrában oda-vissza helyzetek után végül Pető Tomiék örülhetett a három pontnak. A nap igazi meglepetését a Gedi - Bercelóna mérkőzés hozta. A múlt héten kiválóan játszó „Gedit” megtréfálták a vendégek, akik végig vezették a rangadó hangulatú mérkőzést. Egedi Gabiék 2:2-nél a kapuhoz szögezték ellenfelüket, de közben megfeledkeztek a védekezésről, aminek eredményeként Tóth Robi egy remek kontrából szerzett góllal megszerezte a Bercelona első győzelmét. A záró meccsen a Gelbert szinte az első perctől alárendelte magát a Trans Plast-nak, aminek meg is lett az eredménye. A szűk kerettel felálló Trans-osok magabiztos játékkal és 5 góllal bizonyították fölényüket.

Június 18-i forduló
Bármikő-Strand Kisvendéglő         -           Öregfiúk                    0:2
Góllövők: Tarjányi I.(2)
Abonyi Kéttorony                            -           Imperiál                    2:1
Góllövők: Pető Zs. és Szuda Zs. illetve Cs.Nagy J.
Gedi-Press                                        -           Bercelona                 2:3
Góllövő: Tóth F. és Rafael I., illetve Tóth R.(3)
Trans Plast                                       -           Gelbert Eco FC          5:0
Góllövők: Rimóczi B., Bárány N., Honos I., Bárány J., Sándor G

A tabella állása

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2017.
HCsapatFordGyDVGólPont
1Öregfiúk660025:618
2Bármikő-Strand Kisvendéglő650126:815
3Trans-Plast750228:1115
4Gedi-Press631211:1010
5Abonyi Kéttorony630310:149
6Gelbert Eco FC721418:187
7Imperiál61055:193
8Sördögök610514:303
9Bercelona61058:303

A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye 
2017 június 19 hétfő - 08:29:28     Hivatali hírek      Hozzászólás0

nav-12.jpgTavaly fogadta el az Országgyűlés az új jövedéki törvényt, amely számos változást hoz a jövedéki szabályozásban, és amelyet július 1-jétől kell alkalmazni.

Az egyik legfontosabb egyszerűsítés, hogy a sokféle adóraktári engedély típus helyett az új szabályozás egyféle adóraktári engedélyt ismer, azonban jövedéki termék továbbra is adóraktárban állítható elő és tárolható az adófizetésig.
 
Új tevékenységként jelenik meg a borászati üzemengedéllyel rendelkező gazdálkodó, azaz a „kisüzemi bortermelő”, aki önállóan vagy más borászati üzemmel jogi és gazdasági kapcsolatban teljesíti a jogszabályban meghatározott feltételeket. A kisüzemi bortermelő bérmunkát, bértárolást nem végezhet és csak előzetes bejelentést követően szállíthat adófelfüggesztéssel csendes bort (szőlőbor) és palackos erjesztésű habzóbort más adóraktárnak.

A jövedéki ügyeket - néhány kivételével - kizárólag elektronikusan intézhető, azonban papír alapon is lehet intézni többek között:
- a magánfőző bejelentési kötelezettsége, valamint a párlat adójegy igénylése,
- külföldi személy jövedéki ügye,
- hivatalból magánszeméllyel szemben indított és lefolytatott jövedéki ügy (kivéve, ha az ügyfél elektronikus ügyintézést kér),
- a kizárólag bérfőzést végző adóraktár nyilvántartás-vezetése, adatszolgáltatása.
 
A jövedéki törvényben meghatározott esetekben változatlanul jövedéki biztosítékot kell nyújtani. A fix összegű jövedéki biztosíték mellett azonban megjelenik a változó összegű jövedéki biztosíték fogalma is. Ez kedvezmények alkalmazását is lehetővé teszi, ezáltal bizonyos feltételek teljesülése esetén az eredeti jövedéki biztosíték összege alacsonyabb lehet.
 
További jelentős változás, hogy július 1-jétől az adóraktár engedélyeseknek napi bontásban kell adatot szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak.
 
Az ügyintézésekhez szükséges elektronikus nyomtatványok, illetve az új jogszabállyal kapcsolatos információs füzetek és egyéb tájékoztatók elérhetők a www.nav.gov.hu oldalon.

                                                                                  Nemzeti Adó- és Vámhivatal

2017 június 19 hétfő - 07:52:43     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy 2017. június 19-én, délelőtt építési munkák miatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható Abonyban, a Mátyás király út, a Rákóczi út és Kécskei út közötti szakaszán, valamint a Téglagyári úton, előreláthatólag 12:00 óráig.

A szolgáltató szíves megértésüket kéri.

2017 június 17 szombat - 15:45:10     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 június 17 szombat - 14:52:35     Sporthírek      Hozzászólás0

gelbert_eco_fc_logo_kispalyas_labdarugutorna_abony_abony.hu_2017.jpgA GELBERT ECO FC kispályás labdarúgótornát szervez 2017. július 02-án.
Helyszín: Abony Városi Sportpálya (füves).
Tervezett csapatok száma: max. 12
(Egy csapat max. 10 játékossal nevezhet.)
 
Nevezési díj: 8 000 Ft.
 
Nevezni a 06-30/637-2664 telefonszámon vagy a klb@pr.hu email címen lehet.

Nevezési határidő: 2017. 06. 25.
 
A nevezési díj fizethető a 65100345-11413152 bankszámlára is.
 
Fődíj: Kupa + 20 000 Ft
 
A tornán nem szerepelhetnek a következő bajnokságokban igazolással rendelkező játékosok: futsal NB1, nagypálya NB1, NB2, NB3 (akik pályára léptek vagy nevezve voltak a 2016/2017-es szezonban a felnőtt csapatban!)
 
A játékidő 2x15 perc.
 
A csapatok három csoportban, csoportonként 4 csapattal mérkőznek. A csoportokból az első csapat jut be a legjobb négy közé és a legjobb második csapat. Pontegyenlőség esetén először a gólkülönbséget, aztán az egymás elleni eredményt, azután pedig a több gólt vesszük figyelembe.
 
GELBERT ECO FC vezetősége
2017 június 17 szombat - 11:35:34     Intézményi hírek      Hozzászólás0

KLIKK a képre a galériához! 
2017 június 16 péntek - 13:57:08     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

soos_gergo_feher_levente_magyarorszag_jo_tanulja_jo_sportoloja_abony_abony.hu_2017.jpgLezárult a „Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2016” pályázat, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere jóváhagyta a díjazottak listáját. Több mint 400 magyar fiatal érdemelte ki a "Magyarország Jó tanulója - jó sportolója 2016" elismerést.

A legjobb tanulóknak 2017. június 16-án, kora délután adták át a díjakat a Földművelésügyi Minisztériumban. A miniszteri elismeréseket olyan diákok vehették át, akik köznevelési intézményben 5-8., illetve 9-13. évfolyamos tanulók, vagy nappali tagozatos felsőoktatási intézmény hallgatói. A korcsoporttól függően a 2015/16-os tanévben 4,8-as, 4,7-es, vagy 4-es átlagot kellett elérniük, emellett sportáguk országos bajnokságán, vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban kellett végezniük.

A 2015/2016. tanévben elért tanulmányi eredményük és kimagasló sportteljesítményük alapján Abonyból két tanuló vehette át a miniszteri elismerő oklevelet: 

Soós Gergő, a Somogyi Imre Általános Iskola 7. m osztályos tanulója és Fehér Levente, a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola 7. z osztályos diákja.

A két ifjúban az is közös, hogy 2015-ben Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete mindkettőjüket „Jó tanuló, jó sportoló” városi kitüntetésben részesítette.

Szívből gratulálunk nekik!

Szerző: Darányi Erika

2017 június 16 péntek - 12:04:55     Városi rendezvények      Hozzászólás0
„A legenda újjáéled” avagy a II. abonyi „Tarka borjú” Főzőverseny &hagyományőrző találkozó

ii_abonyi_tarka_borju_fozoverseny_felhivas_abony_abony.hu_2017.jpgAz „Abonyiak: a tarka borjúsok”, szól egy régi történetben, amit a mai generáció talán már hallomásból sem ismer. Miért kapta Abony ezt a megtisztelő „címet”? Ez egy hosszú mese, amely röviden a következő. A gazda kivitte a vásárba eladni a borjúját, de mivel az nem tarka volt, nem lelt vevőt rá. Gondolt egyet: lefestette tarkára. Lett is vevő rá, de az üzlet megkötése után el kezdett esni az eső, ami lemosta az állatról a festéket. Az üzlet így meghiúsult, de a bélyeg Abonyon maradt. 

Régen érlelődik az Abonyiakban, hogy ezeket a – már legendává szelídült – történeteket fel kellene eleveníteni. Itt az alkalom, hogy megmutassuk országnak, világnak: tarka borjúsok vagyunk és a fakanalat is jól forgatjuk! Borjúból, marhából, itt az Alföld közepén, kitűnő ételeket tudunk készíteni!

Felhívjuk Abony lakosságát, cégeket, baráti társaságokat, egyesületeket, magán szervezeteket, családokat, vegyenek részt egy olyan főzőversenyen, amely ezt az abonyi legendát járja körül! Az ételeket marhahúsból vagy borjúhúsból kell elkészíteni (az sem baj, ha tarka)!
 
Három kategóriában lehet nevezni:
 Bográcsos ételek
 Sültek, grillek
 Egyéb, Kinizsi korabeli ételek

A főzéshez helyet, vizet, tűztálcát biztosítunk, de a főzési alapanyagokat, eszközöket, tüzelőket (fa, gáz) a csapatoknak kell hozniuk!

Nevezési díj: 1500 Ft/csapat

A verseny menete:

1. Előre be kell jelentkezni az intézménybe a 06 53/ 360-075-ös telefonszámon vagy az abonyinaplo@gmail.com e-mailen keresztül!
2. A jelentkezési lapotki kell tölteni, a csapatvezetőnek aláírva el kell küldeni a következő címre: Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH 2740 Abony, Kálvin u. 1. VAGY a bescannelve az abonyinaplo@gmail.com e-mail címre! A jelentkezési lap letölthető a www.mukomu.lapunk.hu, www.miabonyunk.hu, www.abony.hu weboldalakról vagy elvihető az abonyi Kultúra háza portájáról (Kálvin u. 1.).
3. A verseny programja (augusztus 5.):
08:00 Regisztráció (nevezési díj befizetése: 1500 Ft a helyszínen), helyek elfoglalása
09:00 Megnyitó, tűzgyújtás
12:00–13:30 Zsűrizés
14:00 Eredményhirdetés

Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 1.
Jöjjenek el, töltsünk el együtt egy vidám napot, támasszuk fel a legendát!Az II. Tarka Borjú Főzőverseny időpontja:
2017. augusztus 5. 8:00 a III. Tó Party keretén belül.
Helyszín: Abony, Mikes-tó.

Bővebb információ: 53/360-075 vagy abonyinaplo@gmail.com

Az Abonyi Kultúra Háza munkatársai
Letölthető dokumentumok:
2017 június 16 péntek - 10:39:36     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Itt épül meg Abonyban az Üzleti (Ipari) ParkÖrömmel értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy Abony Város Önkormányzata sikeresen pályázott a VEKOP-1.2.2-15 kódszámú, Az üzleti infrastruktúra fejlesztésének támogatása Pest megyében című felhívásra.


A VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 kódszámú „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér” területén című projektünket (100 %-os támogatási intenzitás mellett) 306.434.099,-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte a Nemzetgazdasági Minisztérium.A projekt általános célja a helyi kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása, a foglalkoztatás bővítése, a vállalkozás ösztönzés és új beruházók betelepülésének elősegítése korszerű infrastruktúrával ellátott ipari parki környezetben, melyet célzott szolgáltatásokkal és egyéb kedvezményekkel (pl. iparűzési adókedvezmény) kívánunk vonzóvá tenni a település és a térség gazdasági szereplői számára.

A fejlesztéssel összefüggésben 58700 m2 területen 32 db, minimum 1500 m2 nagyságú iparterületet kívánunk létrehozni.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

Jánosi László
ügyezető igazgató
Abonyi Városfejlesztő Kft.
 
(A légifotó bal oldalán látható a volt Vásértér, ahol az Üzleti Park létesül. Nagyításért kattintson a képre!)
2017 június 15 csütörtök - 14:21:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Sokan örömmel tapasztaljuk, hogy Abony évről évre egyre színesebb és virágosabb városszerte. Ráadásul, a közterületekre kiültetett egynyári- és évelő virágok, a levendulák, muskátlik, facsemeték és egyéb zöldnövények mind helyben nevelkednek!
 
A virágokat Abonyban palántázzák a szorgos kezek, végigkísérik növekedésüket, és szervezetten ültetik ki őket május hónapban a közmunka-program keretein belül. „Ízig-vérig” abonyi virágok díszítik tehát tereinket, nekünk szépülnek és hozzájárulnak, hogy napjaink még kerekebbek legyenek. Nem lehet nem észrevenni, hogy a 40-es út mentén, a Szelei úti járdasor vagy a Városháza előtt húzódó rózsabokrok is egyre csak növekednek, és a főtér is napról napra sokszínűbb - egyszerűen csak jó érzés végigsétálni a központban. A boltba, az iskolába vagy a munkába sietvén, néha nem vesszük észre az apró szépségeket, de nagyon hiányoznának, ha nem lennének! Köszönjük a közmunka-programban dolgozók munkáját, hogy általuk minden évben egyre virágosabb és szebb lesz településünk!
 
A fotóra kattintva online bebarangolhatja virágos településünk központját! 
 
Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
 
2017 június 15 csütörtök - 12:02:55     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Félpályás útlezárásra kell számítani a 40-es főúton.

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2016.jpgEddig tisztázatlan körülmények között borult fel egy tehergépkocsi 2017. június 15-én 13 órakor a 40-es főút 28750-es méterszelvényében, Cegléd és Abony között. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A helyszínelést félpályás útlezárás mellett kezdték meg a rendőrség munkatársai. A forgalom jelenleg rendőri irányítás mellett egy sávon, váltakozó irányba halad.2017 június 15 csütörtök - 09:28:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_m_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
Oldal:  1 2 3 ... 316 317 318
Hírkategóriák