Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2016 szeptember 29 csütörtök - 16:27:56     Hivatali hírek      Hozzászólás0

viragos_abonyert_cimek_atadasa_abony.hu_2016.jpg2016. szeptember 29-én örömteli eseménnyel kezdődött meg a soros Képviselő-testületi ülés, ahol a napirendi pontok megtárgyalása előtt ünnepélyes keretek között átadták a „Virágos Abonyért” címeket.
 
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony örömmel nyugtázta, hogy egyre virágosabb a településünk, melyet az átutazó vidékiek, és az Abonyból elszármazottak is kiemelnek. Idén már harmadik alkalommal adták át a díjakat, melyet pályázati úton lehetett elnyerni. Polgármester asszony a Képviselő-testület nevében köszönetét fejezte ki a nyerteseknek és azon lakóknak, akik szívvel-lélekkel gondozzák lakókörnyezetüket. A kitüntetéseket a Képviselő-testület nevében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr adták át.
 
Nagyításért kattintson a képre!

 
 
Kertes ház kategóriában öt pályázó család részesült „Virágos Abonyért” címben: Pusztai Istvánné, Balatoni Mihályné, Falusi Károly, Tarjányi László, Darányi László. A kategória első helyezettje: Balatoni Mihályné. Balkon kategóriában Bellay Katalin részére adományoztak „Virágos Abonyért” címet. A díjakat a pályázók, távollétükben családtagjaik vették át.
 
 Polgármester asszony átadja Balatoni Mihálynénak, a kertes ház kategória I. helyezettjének járó díjat
 
A Képviselő-testület augusztusban zárt ülésen döntött a címek odaítéléséről. A pályázat nyertesei egy évig kommunális adó alóli mentességet élveznek, és „Virágos Abonyért cím birtokosa” feliratú táblát kapnak az adományozótól, melyet az ingatlanon fognak elhelyezni. A kertes ház kategória győztese mindezeken túl 10.000,-Ft pénzjutalmat is átvehetett.
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk a kitüntetésekhez!
 
Beszámolt: Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás

Kapcsolódó hírek: