Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2010 február 09 kedd - 11:48:38     Országgyűlési választások 2010.      Hozzászólás0

Választás

Helyi választási iroda tájékoztatója

Tisztelt Választópolgárok!  

A Magyar Köztársasági Elnöke kitűzte az országgyűlési képviselők 2010. évi választását.

 

Az első forduló napja: 2010. április 11. (vasárnap)

A második forduló napja: 2010. április 25. (vasárnap).  

A névjegyzékbe történő felvételről szóló értesítőt az ajánlószelvénnyel együtt 2010. február 8. és február 12. között postai úton küldjük meg a választópolgároknak.  

Amennyiben fenti határidőig nem kapta meg az értesítőt, illetve az ajánlószelvényt, vagy az értesítőn feltüntetett adatai tévesek, kérjük, szíveskedjen felkeresni a Polgármesteri Hivatal Okmányirodáját (2740 Abony, Kossuth tér 1. Tel.: 53/360-345).
 
Az a választópolgár, aki csak a második fordulóban jogosult szavazni, az ajánlás jogával még nem élhet, így ajánlószelvényt nem kap.  

A névjegyzék közszemlére tételére 2010. február 10-től február 17-ig kerül sor a Polgármesteri Hivatal Okmányirodájának 18. sz. szobájában.

 
 
 
A névjegyzékből való kihagyás, törlés vagy a névjegyzékbe való felvétel miatt 2010. február 10-től február 17-én 16.00 óráig lehet kifogást benyújtani a helyi választási iroda vezetőjéhez.  

Ha a választópolgár a szavazás napján Magyarországon, de lakóhelyétől eltérő településen tartózkodik, igazolást kérhet – a választás első és második fordulójára egyaránt – a lakóhely szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől személyesen vagy meghatalmazott útján legkésőbb 2010. április 9-én 16.00 óráig.
Igazolást ajánlott levélben pedig úgy lehet kérni, hogy az legkésőbb 2010. április 6-án megérkezzen a helyi választási irodához. Az igazolással rendelkező választópolgárok 2010. április 8-án 16.00 óráig egy alkalommal kérhetik a helyi választási iroda vezetőjét, hogy – a kiadott igazolás bevonásával egyidejűleg – visszavegye a névjegyzékbe azt, akit igazolás kiadása miatt onnan törölt.  
Ha a választópolgár a szavazás napján külföldön tartózkodik, a Magyar Köztársaság nagykövetségén vagy főkonzulátusán adhatja le szavazatát. A külképviseleti névjegyzékbe való felvételt a választópolgár a lakcíme szerint illetékes helyi választási iroda vezetőjétől kérheti 2010. március 19-én 16.00 óráig személyesen vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt meghatalmazással rendelkező meghatalmazott útján.
A külképviseleti névjegyzékbe felvett választópolgár 2010. március 19-én 16.00 óráig módosíthatja annak a külképviseletnek a megjelölését, ahol a választójogát gyakorolni kívánja, vagy kérheti törlését a külképviseleti névjegyzékből és visszavételét a lakcíme szerinti névjegyzékbe.
 

Azon választópolgárok részére, akiknek a lakcíme a lakcímbejelentésre vonatkozó jogszabály értelmében csak az adott település megnevezését tartalmazza, továbbá azok számára akik igazolással rendelkeznek a helyi választási iroda vezetője a 13. sz. szavazókört (2740 Abony, Báthori u. 2., Művelődési Ház) jelölte ki a szavazás helyéül.

Az országgyűlési képviselők választásával kapcsolatos további információkat a   www.valasztas.hu internetes oldalon, valamint Abony Város hivatalos honlapján a www.abony.hu   oldalon találhat, illetve tájékoztatásért a helyi választási irodához fordulhat:
 
A Helyi Választási Iroda vezetője: Dr. Németh Mónika jegyző
A Helyi Választási Iroda elérhetőségei:

Cím: 2740 Abony, Kossuth tér 1., emelet 21. sz. iroda

Tel/Fax: 53/360-010

E-mail cím: abony@abony.hu    

Helyi Választási Iroda