Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 január 27 péntek - 16:03:47     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Számlázás, zöldhulladék-szállítás, szelektív szállítási ütemterv a 2017. évre és lomtalanítás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat 2017. február 1-től közszolgáltatási szerződés alapján az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi Abony város területén.

A hulladékszállítással kapcsolatos 2017. évi változásokról szóló részletes tájékoztatót postai úton is megküldenek minden háztartásba.

Az idei évtől az alábbi fontos változások és újítások lépnek életbe Abonyban a hulladékszállítással kapcsolatban, melyet négy pontban foglaltunk össze:

1. 2017. január 1-től az állam által létrehozott NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság jogosult a hulladékszállításra vonatkozó számlák kiállítására és a díjak beszedésére Abonyban. Részletek a lenti dokumentumban.
 
2. 2017. április 1-től bevezetik a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) házhoz menő gyűjtését Abonyban. Minden fontos információt megtalál ezzel kapcsolatban a lenti, letölthető dokumentumban.
 
3. Elérhetővé vált a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés 2017. évi ütemterve, mely a lenti dokumentumban tekinthető meg.
 
4. Az NHSZ Szolnok Kft. Abony Város Önkormányzatával közösen ingyenes lomtalanítási akciót szervez az abonyi háztartásoknak 2017. augusztus 21-25. között. Részletesebb tájékoztató az alábbiakban található. 
 
 
Cikk: Darányi Erika
 
Kérdéseikkel, problémáikkal kapcsolatban keressék bizalommal az NHSZ ügyfélszolgálatát vagy az információs pontjaikat!

Abonyi Információs Pont
(Abonyi Hulladékudvar)
2740 Abony, Buzgánydűlő 20.
Tel:(+36 20) 940-8222
Email: hulladek.szolnok@nhsz.hu

Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont
H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
Telefon:(+36 56) 503-569