Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 március 07 kedd - 17:31:51     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

zoldhulladekok_hazhoz_meno_gyujtese_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 1-től bevezetik a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) házhoz menő gyűjtését Abonyban.  
 
Az NHSZ Szolnok Kft. az adott gyűjtőnapokon közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a zöldhulladékokat, amennyiben azt MSZ EN 840-1 típusú szabványos hulladékgyűjtő edényekben vagy az NHSZ által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban helyezik ki. Továbbá a zsák, illetve edény mellé elhelyezett maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak is elszállításra kerülnek. A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.

 
 
Az NHSZ felhívja a figyelmet:
 
Amennyiben nem megfelelő típusú edényben, zsákban helyezik ki a zöldhulladékot, nem áll módunkban elszállítani azokat. A zöldhulladékot a Társaságunk által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban, vagy zsák, szatyor nélkül egész évben elhelyezhetik az Abonyi Hulladékudvarban. Továbbá itt átvételre kerülnek az 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak is. Kérjük, hogy a zöld hulladékokról távolítsák el a drótokat, a kötöző elemeket, egyéb csomagoló anyagokat.
 
Kapcsolódó hírek:
A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést 2015-ben vezették be Abonyban, amely olyan népszerű a településen, hogy több háztartásban már nem elég az egy gyűjtőedény.
 
Előbb sárga zsákokban lehetett gyűjteni a szelektív hulladékokat, ma már minden háztartásba jutott egy-egy gyűjtőedényzet, amelyet az NHSZ Szolnok Kft. négyhetente ürít. Ez a gyakoriság sok családnál kevésnél bizonyul, többen jelezték, hogy sárga fedelű kukájuk hamar megtelik.
 
 
A biológiailag lebomló zsákok 100 Ft/db áron megvásárolhatók az Abonyi Információs Ponton, illetve az NHSZ Ügyfélszolgálatán.
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. április 01-től korlátozott számban, a készletünk erejéig lehetőséget biztosítunk 300 literes komposztládák igénylésére. Ennek részletei hamarosan elérhetőek lesznek weboldalunkon, és Abony város hivatalos honlapján, a www.abony.hu honlapon. Kérjük, kövessék figyelemmel az oldalakat!
 
A zöldhulladék-gyűjtési napokról hamarosan tájékozódhat Abony város hivatalos honlapján!
 
Abony Város Önkormányzata a fentiekre figyelemmel módosította az Abony Város területén végzett hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 36/2013. (XII. 16.) számú önkormányzati rendeletét, mely ide kattintva olvasható.
 
Információk: NHSZ Szolnok Kft.
Kiegészítette: Darányi Erika
 
Abonyi Információs Pont
(Abonyi Hulladékudvar)
2740 Abony, Buzgánydűlő 20.
Tel:(+36 20) 940-8222
Email: hulladek.szolnok@nhsz.hu

Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont
H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9.
Telefon:(+36 56) 503-569
 
Kapcsolódó hírek:
 
Számlázás, zöldhulladék-szállítás, szelektív szállítási ütemterv a 2017. évre és lomtalanítás
Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat 2017. február 1-től közszolgáltatási szerződés alapján az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. végzi Abony város területén. Elolvasom -->