Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 március 08 szerda - 15:44:29     Sporthírek      Hozzászólás0

A felnőtt női kézilabda mérkőzés beszámolója: Az őszi szezonban kikaptunk Gyulától, itt volt az idő visszavágni nekik. Hazai pályán magabiztos játékkal, és rendezett, határozott védekezéssel sikerült megnyerni a meccset. A támadásaink zömében sikeresek voltak, amire talán Gyula nem számított. Rengeteg átlövésünk volt, amiből nagyon nagy előnyt tudtunk szerezni. A védekezésünk nagyon határozott, nagyon nehezen tudtak a gyulaiak gólt szerezni. A kapuban hatalmas bravúrokat láttunk, ami szintén csak megnehezítette a gyulaiak dolgát. A félidőt 8 gólos előnnyel zártuk, és a meccset 12 gólos előnnyel sikerült megnyernünk. A következő meccsünket szombaton (03.11.) játszuk Szeghalom ellen. Reméljük, ezzel a remek csapatmunkával sikerül Szeghalom csapata ellen is nyernünk. Hajrá Abony!
 
Gólszerzők: Áy Nikolett (18), Molnár Krisztina (4), Patkós Gabriella (1), Mertlik Edina (3), Németh Kata (6).

Nem sikerült visszavágni Gyulának

ABONYI KC-GYULASPORT NKFT: 18-32 Nem sikerült visszavágni Gyulának! Hazai pályán vártuk Gyula csapatát, kissé hiányos csapatunkkal. Az őszi szezonban kikaptunk Gyulától, amin most sem sikerült változtatnunk. Kemény, határozott belső védőfalunkkal megnehezítettük a támadósorukat, és az első félidőben nyújtott kapusteljesítmény remek volt. Egészen a 16. percig 4-4 volt az állás. Támadásaink sokszor döcögtek, zöme gólunkat büntetőkből szereztük. Az első félidő végét, 6 gólos előnnyel zártuk Gyula javára. A második félidőben a védelmünk meggyengült, a támadásaink még inkább döcögtek, sikerült a gyulaiaknak elhúzniuk. Végül hatalmas fölénnyel nyert Gyula. Reméljük, a következő meccs (03.11.) sikeres lesz. Szeghalomra fogunk utazni, addig is készülünk az újabb megmérettetésre. Hajrá Abony!
 
Gólszerzők: Batta Fruzsina (9), Rieger Melanie (1), Dányi Hanna (5), Patai Laura (3).
 
Az Abony.hu-nak beszámolt: Rieger Melanie játékos.
 
Abony.hu fotó: Speki