Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 március 16 csütörtök - 07:54:06     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_kezilabda_club_ferfi_edzes_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt hétvégén újabb hazai férfi kézilabda mérkőzéseknek adott helyet a Varga István Városi Sportcsarnok.
 
Ezúttal egy korábbi nagy riválisunkat láttuk vendégül, az Albertirsa SE csapatait a 8. és 9. helyről. Azonban most a korábbi rivalizálás igen csak feledhető volt, hisz az Irsa csapata teljesen átalakult, és már más súlycsoportba tartozik a két csapat. Szokás szerint először a juniorok léptek pályára és sok esélyt nem adva ellenfelüknek, gőzerővel menetelt az abonyi gépezet. Félidőre már komoly különbség alakult ki, ami a második játékrészben csak tovább gyarapodott. 25:9-es félidő után, 49:26-os győzelemnek örülhetünk.
 
Játékosok: Bagi N.(2), Benyus M.(3), Bugyi Cs.(2) Bugyi M.(2), Duka K.(6), Komáromi Z.(8), Majoros L.(4), PrunnerA.(6), Szabó K.(9), Újhelyi T. (3), Varga A.(3), Varga M.(1) Kapus: Bugyi G., Pintér L.
 
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p4:0; 8.p 5:1; 15.p. 12:1; 20.p. 17:3; 25.p 21:5; 30.p. 25:9; 35.p. 28:10; 40.p. 30:13; 45.p. 35:15; 50.p. 39:19; 56.p. 43:23; 60.p. 49:26

A felnőtt mérkőzésen a kezdeti izgalmak után, nem volt sok izgulni való. Az Irsa jól kezdett, mi pedig túlzottan magabiztosnak éreztük magunkat. 5 perc elteltével ezen változtattunk is és máris más játék kép alakult ki, ami egy 6:0 szériát produkált. Ezt a félidő alatt többször hoztuk, mely eléggé ellenfelünk kedvét szegte. 23:9-es állással fordultunk a második játékrészre. Az első 30 perc alatt mutatott kemény, határozott védőfal jól működött a második félidőben is, ami hozzájárult a kiváló kapusteljesítményhez. Támadásban változatosan és türelmesen játszottunk, helyzeteinket biztosan értékesítettük. Végül 45:21 lett a mérkőzés végeredménye. A kiváló csapatszellem érvényesült a pályán is, ami nagyban hozzájárult a kiváló csapatjátékhoz.
 
Ebben a fordulóban már ismét abonyi mezben láthattuk korábbi játékosunkat, mezőnyben Megyes Józsefet, majd hamarosan a kapuban Medgyes Gábort „Dugót” is.
Játékosok: Benkucs Z.(2), Bugyi M. (11), Gulyás Zs.(1), Komáromi Z., Majoros L., Matócsi I.(7), Megyes J.(4), Mészáros L., Szűcs B.(4), Urbán L., Újhelyi T.(4), Újhelyi Z.(5), Varga R.(7), Kapusok: Pallér P., Pál I.
 
Mérkőzés eredményének alakulása: 5.p0:3; 11.p 6:3; 15.p. 9:5; 20.p. 14:6; 27.p. 21:7; 30.p. 23:9; 34.p. 27:10; 40.p. 29:15; 47. p. 35:18; 53.p. 40:20; 55.p. 43:20; 60.p. 45:21
 
Ezen a hétvégén, az alapszakasz utolsó előtti fordulójában Domonyban lépünk pályára. Valamelyest nehezebb mérkőzésre számítunk, de továbbra is, kizárólag a győzelmekért lépünk pályára.
 
Majd az utolsó fordulóban, március 25-én a Vác és a Martonvásári lesz ellenfelünk hazai pályán. Hajrá Abony!!!
 
Az Abony.hu-nak beszámolt: Mádi Csaba az Abonyi Kézilabda Club Férfi Szakosztály vezetője
 
A tabella jelenlegi állása:
Felnőtt csapatunk a tabella 1. helyén, míg juniorjaink a 2. helyen várják a folytatást.
 
Nagyításért kattintson a képekre!