Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 március 24 péntek - 15:11:52     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorseg_abony_droglabor_bekescsaba_2016_abony.hu.jpgLopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán T. Károly 37 éves újszilvási, T. Sándor 32 éves abonyi lakosok és további két társuk ellen.
 
A rendelkezésre álló adatok szerint a 37 éves férfi 2016 novembere és 2017. március 17-e közötti időszakban a társaival befeszítette egy holland férfi tulajdonát képező újszilvási lakóház és ahhoz tartozó melléképület ajtaját és onnan műszaki cikkeket, lakásfelszerelési tárgyakat, egy kerékpárt és szerszámokat tulajdonítottak el. Ezeket a gyanúsítottak eladták. A lopott tárgyak egy részét a 32 éves abonyi férfi vásárolta meg. T. Sándor lakásán a nyomozók házkutatást tartottak, amelynek során kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. Kiderült, hogy a lopott tárgyak ellenértékének egy részét ezzel fizette ki T. Károlynak és két társának. A férfinak ezért kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt is felelnie kell.

Az elvégzett nyomozati cselekménye eredményeként kiderült, hogy a gyanúsítottak az elmúlt hetekben további négy vagyon elleni bűncselekményt követtek el. T. Károly és társai újszilvási ingatlanok kerítésén másztak be a telkekre és a szennyvíz aknákban lévő szivattyúkat eltulajdonították.
 
A ceglédi nyomozók a gyanúsítottakat 2017. március 20-án elfogták, előállították, majd őrizetbe vették őket. Az illetékes bíróság 2017. március 23-án elrendelte T. Károly és T. Sándor előzetes letartóztatását. Két társuk az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.
 
Forrás: police.hu