Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 április 10 hétfő - 09:54:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti helyközi (országos, elővárosi, regionális) autóbuszjáratok közlekedési rendje 2017. április 11-20 között, a Húsvéti ünnepek körüli napokon az országos menetrendi naptárnak megfelelően a következő:

2017. április 11, kedd: munkanap, iskolai előadási nap.
2017. április 12, szerda: munkanap, a hét utolsó iskolai előadási napja.
2017. április 13, csütörötök: a hét utolsó tanszünetes munkanapja.
2017. április 14, péntek: munkaszüneti nap (Nagypéntek).
2017. április 15, szombat: szabadnap.
2017. április 16, vasárnap: munkaszüneti nap, (Húsvét).
2017. április 17, hétfő: munkaszüneti nap, a hét első tanszünetes munkanapját meglőző nap, (Húsvét).
2017. április 18, kedd: tanszünetes munkanap, a hét első munkanapja, a hét első iskolai napját megelőző nap.
2017. április 19, szerda: munkanap, a hét első iskolai előadási napja.
2017. április 20, csütörtök: munkanapja, iskolai előadási nap.
 
Az alap- és középfokú oktatási intézményekben a tavaszi iskolai szünet 2017. április 13-tól 2017. április 18-ig tart. Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében az utazás megkezdése előtt célszerű tájékozódni! A buszállomások forgalmi szolgálatai és a járatokon a buszvezetők készséggel tájékoztatják Önöket!

Köszönjük, hogy velünk utaznak!
 
Forrás: kmkk.hu