Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 május 09 kedd - 09:11:56     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_ii_fordulo_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 4-én került sor az I. Pintér és Társa amatőr kispályás labdarúgó bajnokság második fordulójára a Mucsányi Tamás műfüves pályán.
 
A nyitó mérkőzés eredménye:
Gelbert ECO FC I - SZPDSE 6:1
Gól: Szabó K., Bodnár CS. (2), Földi I. (2), Boros Zs., - Sárfi M.
A Gelbert ECo FC  1 csapata esélyeshez méltóan nyomta a kapuja elé a fiatal Bercelieket! A fegyelmezetten védekező fiatalokat Szabó K. gólja törte meg és sima 6-1 győzelmet arattak!
 
A nap második mérkőzésén az Imepriál két csapata került össze.
Végeredmény: Imperiál - Imperiál Csikók 9:4
Gól: Törőcsik A. (3), Benkucs Z. (4). Hegedűs M., Gujka G., Homoki K., Kovács B. (2), Hegedűs M.

A két Imperiál közötti rangadót meglepetésre a Csikók kezdték jól, 4-0-ra is vezettek! Az öregek kinyitották a gólcsapot, Benkucs és Törőcsik vezérletével 9-4 re győztek!
 
A forduló rangadóját a Téba Beton és a Bármikő Strand Kisvendéglő játszotta. Ezért is volt meglepetés, hogy tíz perc után 3-0 -ra a Téba Beton csapata vezetett. Balázs Karcsiék még felzárkóztak 3-2-re, de aztán sima 7-2 lett a vége.
 
Bármikő Strand Kisvendéglő - Téba Beton: 2:7
Gól: Balázs K.(2) - Molnár L .(4), Diós M., Csikós J., Demeter Kr.,
 
A forduló záró mérkőzésén a múlt héten pihenős Gelbert ECO FC II. csapata mutatkozott be a Pintér és Társa ellen.
Gelbert ECO FC II - Pintér és Társa: 1:2
Gól: Király Cs - Molnár G., Kárteszi T.
 
Az erősebbnek gondolt Pintér nem bírta megtörni a Gelber Eco FC II szervezett védekezését, csak egyszer, az első félidőben. Gelber Eco FC II egyenlített és már majdnem kihozta döntetlenre, mikor Kárteszi kihasznált egy védelmi megingást. 2-1! A mérkőzés hangulatát jellemezte, hogy két kiállítás is történt egy durva belépő utáni dulakodásból!
 
Forrás: kispalyasfociabony.hu

Kapcsolódó hírek: