Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 május 17 szerda - 18:22:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

csaladi_nap_punkos_bognar_gokart_klub_tamogatoi_rendezveny_ifj_toth_sandor_gokartos_vilagbajnoki_szereplesehez_abony_abony.hu_2017.jpgTámogatói rendezvény ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos (KWC) világbajnoki szerepléséhez! 

Ideje: 2017. június 4. Pünkösd Vasárnap 10-19 óráig
Helye: Bognár Gokart Park 2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20.
 
Programok:
10 órától:
- Főzőverseny, Fődíj: 2 fős Balatoni vitorlázás
- Chrisfit zenés bemutató és futóverseny
- Váradi Acro team, Halmi Kata Gymnastics, PIMIACRO
Ceglédi Református Iskola és Óvoda Torna Köre
 
12 órától:
- Juhász Kitti énekes előadása
- Dalma Dance Club bemutatója
- Power Karate S. E. bemutatója
- Abonyi TAK Tornászainak bemutatója
- Bimbó Brigitta színművész előadása
- „CsutkaZumba"

Kapcsolódó hírek:

Ifj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, így Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnoka. Sanci bajnoki címével lehetősége nyílik részt venni a madridi gokart világbajnokságon (KWC - Kart World Championship), melyet 2017. július 25-30. között rendeznek meg a spanyol fővárosban, ehhez azonban szponzorok, támogatók segítségére van szüksége. Segítsen Ön is, ha teheti!
 
Egész nap:
- Ugrálóvár, Arcfestés, Gyerek Tetoválás, Henna, Rajzverseny, Színező, Csillámtetkó, Origami, Kreatív sarok, Hajfonatok
- Gokart bemutató (Birel-Honda, Intrepid – RotaxMax, Maranello – IAME)
- Rendőrségi bemutató (Rendőrmotoros, Rendőrautó bemutató)
- Íjászat, Nagyabonyi Íjászok
- Abonyi Polgárőrök
- Veterán autók és motorok bemutatója
- Krikett
- Gokartozás, külön-külön gyermek és felnőtt pálya
- Gokartverseny időre Sodi Gt4 gépekkel (Leggyorsabb és leglassabb nyer)
- Büfé: üdítők, sörök, kávé, csokoládé, cukorka, chips...
- És még sok egyéb érdekes program
 
A belépés díjtalan!
A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
Bognár Gokart Park
2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20. Tel: +36/30-948-5078
 
Információ, részletes program: +36/70-948-6116
www.facebook.com/tothmotorsport
www.facebok.com/bognargokart