Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 május 22 hétfő - 14:36:35     Sporthírek      Hozzászólás0

abonyi_torna_akrobatika_klub_szezon_utolso_versenyei_base_abony_abony.hu_2017.jpgAz elmúlt napokban a szezon utolsó megmérettetésein vettek részt az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzői. Előbb 2017. május 13-án, a BASE pontszerző versenyén, majd a május 19-i START Kupán bizonyíthattak az abonyi lányok.

- Sajnos sok betegség nehezítette a lányok felkészülését, de ennek ellenére is szépen teljesítettek. A nagy létszám miatt mindkét verseny maratoni hosszúságúra sikeredett, de szerencsére ez csak kevés egységünknél befolyásolta a végeredményt. Nyáron még több fellépés és edzőtábor is vár a lányokra, így a szünetet is hasznosan töltjük - számolt be az abony.hu-nak Szalinka Szilvia edző.Eredmények:
BASE Bajnokság:
Újonc kategória:
- Leány páros: Diószegi Csenge- S. Tóth Dorka 5.
- Leány hármas: Szabados Szabina- Benyus Fruzsina- Debreczeni Lili 1.
Gyermek kategória:
- Leány páros: Debreczeni Lili- Nagy Karina 3.
- Leány hármas: Antal Fruzsina- Benyus Adél- Kovács Ildikó 6.
Youth kategória:
- Leány hármas: Gócsa Lili- Ádám Barbara- Bata Brigitta 5.
Serdülő kategória:
- Leány páros: Menyhárt Edia- Somodi Kincső 3.
- Leány hármas: Bajtai Evelin- Speckner Anna- Vágó Luca 1.
IFI-felnőtt II:
Szabados Brigitta- Kormos Kata- Kiss Dorottya 1.

BASE START Kupa:
Gyermek kategória:
- Leány hármas: S. Tóth Panka - Király Liliána- Marchini Lorenza 2.

Fotó: Antal Péter

Gratulálunk!

Darányi Erika