Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 14 szerda - 10:32:13     Sporthírek      Hozzászólás0

A pünkösdi pihenő után teljes erőbedobással folytatódott a seniorok bajnoksága. A forduló első mérkőzésén a Gelbert elgázolta a kiváló Sördögöket.

Boros Zsolti és Király Csabi hihetetlenül eredményes játékának köszönhetően kilenc gólig meg sem álltak az élbolyba igyekvő gelbertesek. A nap meccsét a Trans Plast és a Gedi-Press játszotta. A bajnokaspiráns Transok végig meddő mezőfölényben játszottak, a gólokat mégis a Gediék rúgták. Rafael Csupi látványos és Csanádi Csabi szemfüles találata után Egedi Gabiék örülhettek a három pontnak. A Bármikő-Imperiál rangadó mindig igazi kispályás labdarúgó csemege. Most sem volt ez másként. A Gulyás Norbi nélkül felálló bármiköveseket igencsak megszorongatták Hegedűs Misik, a végén mégis Balázs Karcsiék húzták be a három pontot. Az Öregfiúk-Bercelona meccsen a berceliek jó ideig tartották magukat, de a Tarjányi-Makai-Kárteszi hengernek nem sokáig tudtak ellenállni. A nagyarányú vereséget mégis elkerülte a Bercelona, ami a kitartásuknak és Tóth Robi eredményességének volt köszönhető.

6. forduló június 11.
Gelbert Eco FC                                -           Sördögök                   9:3
Góllövő: Király Cs.(4), Boros Zs. (4) Koroknai. illetve Kecskés és Mihályi A.(2)
Trans Plast                                       -           Gedi-Press                 0:2
Góllövők: Rafael I. és Csanádi Cs.
Bármikő-Strand Kisvendéglő         -           Imperiál                     3:0
Góllövők: Bazsó Cs., Kozma A. és Micskó L.
Öregfiúk                                           -           Bercelona                  8:3
Góllövő: Tarjányi I.(4), Makai T.(3) és Kárteszi, illetve Tóth R.(3)

6. forduló után a tabella állása

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2017.
HCsapatFordGyDVGólPont
1Bármikő-Strand Kisvendéglő550026:615
2Öregfiúk550023:615
3Trans-Plast640223:1112
4Gedi-Press53119:710
5Gelbert Eco FC621318:137
6Abonyi Kéttorony52038:136
7Imperiál51044:173
8Sördögök610514:303
9Bercelona50055:280

A tabellán való helyezés számításának rendje:
1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye