Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 21 szerda - 13:57:22     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

Öt autónyi rendőr és nyomozó vett részt abban a kiemelt akcióban, amit ma reggel folytattak le Abonyban. 
 
Házkutatási parancsokkal és drogtesztekkel érkeztek meg az abonyi és ceglédi zsaruk az Arany János utcába. Több állampolgári bejelentés előzte meg a „bevetést”, mely szerint a lakásotthonban élő fiatalok részére egy helyi illetőségű személy kábítószereket értékesít. Az adatgyűjtések és a nyomozás megerősítette ezt a tényt, így a drogfogyasztók- és esetleges terjesztők hathatós előállítása érdekében a korai órákra időzítették az összehangolt rendőrségi razziát. Az ellenőrzést Korsós Gábor rendőr hadnagy, a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője irányította, aki a rajtaütést megelőzően eligazítást tartott a Rendőrőrs épületében, ahol egyeztették a házkutatás menetét is. 
 
KLIKK a fotóra a képgalériához!
 

Videós összefoglaló a rendőrségi akcióról: 
 
Abony.hu videó: Szilágyi Tamás, Darányi Erika
 
- Az Abonyi Rendőrőrsön folyamatban van egy büntetőeljárás új pszichoaktív szerrel való visszaélés miatt - ismertette az esetet Korsós Gábor. A feljelentést egy állampolgári bejelentés előzte meg, melynek lényege, hogy egy abonyi illetőségű személy kábítószereket, ill. új pszichoaktív anyagokat értékesít az abonyi lakásotthonban élő gyerekek részére. Az adatgyűjtések megerősítették ezt az információt, ezért a Ceglédi Rendőrkapitányság és az Abonyi Rendőrőrs a mai napon közös akciót és házkutatást szervezett az otthonban. A fiatalokkal szemben vizeletvételt követően kábítószer-gyorstesztet alkalmazunk. Az eredmények függvényében a későbbiekben igazságügyi szakértőt vonunk be az eljárásba, a fiatalok pedig tanúként vagy gyanúsítottként lesznek kihallgatva - tette hozzá a r. hadnagy.
 
A felderítést konkrét céllal végezték a rendőrök: a szobákban kábítószer fogyasztására utaló jeleket és pszichoaktív szereket kerestek, illetve drogteszteket végeztek az akkor ébredő, meglepett fiatalokon. Az eredmények feldolgozása, a fiatalkorú személyek tanúként történő kihallgatása és a nyomozás folyamatban van. A fejleményekről hamarosan beszámolunk!
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika