Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 26 hétfő - 10:49:57     Sporthírek      Hozzászólás0

pinter_es_tarsa_labdarugo_bajnoksag_tavaszi_zaro_fordulo_rendorors_abony_abony.hu_2017.jpg2017. június 22-én zajlott le a I. Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi, záró fordulója, ahol a következő rangadók zajlottak:
 
Téba-Beton-Imperiál: 5-7
Gól: Csikos J(2), Diós M, Nagy A(2), Kállai I(6), Benkucs.
Az első mérkőzésen az Imperiál kezdte jobban Kállai Pisti vezetésével. A Téba rendezte sorait és egalizált: 4-4. A meccs közbeni pihenést felfüggesztve újra magasabb fokozatra kapcsolva az Imperiál simán hozta a mérkőzést!
 
Pintér és Társa-Rendőrőrs: 2-6
Gól: Lakatos M(2), Gór V(2), Petrezselyem T, Petrezselyem D, Nagy K(2).
A mérkőzés a tavaszi elsőségről döntött, ennek megfelelően bekezdett a Pintér. Sajnos csak ennek örülhettek, mert a Rendőrök ez után egalizáltak és simán szétcincálták Lakatosékat.

Bármikő-Strandkisvendéglő-Imperiál (Csikók): 8-1
Gól: Kovács T(4), Benyus M, Török T, Micskó L, Kovács L.
Kovács Tomiék reményt sem hagytak a csikóknak, legázolták őket. A kis Imperiálnak csak az egy becsületgól jelenthet némi vigaszt.

Gelbert Eco Fc 1-Gelbert Eco Fc 2: 4-2
Gól: Herédi J(2), Kiss B, Homoki M, Király Cs, Megyeri T.
A házi rangadóban a Gelbert 2 valaha volt legjobb teljesítményével rángatta az oroszlán bajszát. A Gelbert 1 megrázta magát és kemény mérkőzésen sikerült nyernie, így kialakult a tavaszi végeredmény!

A tavaszi fordulók bajnoka a Rendőrőrs csapata, a gólkirály: Kállai István 17 góllal, az Imperiál csapatából.
 
I. Pintér és Társa kispályás labdarúgó bajnokság tavaszi fordulóinak végeredménye:


További információ: http://kispalyasfociabony.hu