Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 27 kedd - 08:55:00     Sporthírek      Hozzászólás0

Az esős időjárással dacolva teljes fordulót játszottak a senior bajnokságban. A nyitómeccset játszó Bercelona átmentette a múlt heti jó formáját és a Gedi-Press után a Gelbert ellen is elhozta a három pontot. A Kéttornyosok is folytatták jó szériájukat a Sördögök ellen, így eséllyel pályázhattak az élbolyba kerülésre. Az Imperiál sokáig ellenállt az Öregfiúk rohamainak, azonban a bajnokesélyes öregek, megtörték Hegedűs Misiéket és magabiztosan hozták a három pontot. A Gedi-Press és a Bármikő záró mérkőzése izgalmas párharcot hozott, melynek a végén mind két csapatnak meg kellett elégednie az egy-egy ponttal. 

Június 25-i forduló
Bercelona                                          -           Gelbert Eco FC        3:1
Góllövők: Schenk A. (2), Herman A. illetve Brenyo G.
Abonyi Kéttorony                            -           Sördögök                 3:1
Góllövők: Bradács L.(2) és Bárány S. illetve Fazekas
Öregfiúk                                            -           Imperiál                     6:2
Góllövők: Tarjányi I.(3), Kárteszi T (2), Komáromi M. illetve Hegedűs M. és Fábián G.
Bármikő-Strand Kisvendéglő       -           Gedi-Press              1:1
Góllövők: Török T. illetve Rafael I.

A tabella állása

Városi Senior Labdarúgó Bajnokság 2017.
HCsapatFordGyDVGólPont
1Öregfiúk770031:821
2Bármikő-Strand Kisvendéglő751127:916
3Trans-Plast750228:1115
4Abonyi Kéttorony740313:1512
5Gedi-Press732212:1111
6Gelbert Eco FC821519:217
7Bercelona720511:316
8Sördögök710615:333
9Imperiál71067:253

A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye