Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 június 30 péntek - 18:50:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A magyar egészségügy napja alkalmából, Semmelweis-napi ünnepség keretében köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat 2017. június 30-án, Abonyban.

A Városháza Dísztermében megtartott ünnepélyen előbb Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony szólt az ünnepeltekhez és fejezte ki megbecsülését Abony város lakossága nevében.

A fotóra kattintva megelevenednek az ünnepség legszebb pillanatai.

A jeles alkalomból a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak - Búzás Dóra, Polyákné Györe Éva és Fazekas-Tatár Csilla - műsorát, és Menyhárt Edinának, a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola 6. b osztályos tanulójának versét hallgathatták meg a jelenlévők.

Abony Város Önkormányzata a Semmelweis-napi ünnepség keretében mond köszönetet a városi egészségügyi ellátásban eltöltött évekért, a lelkiismeretes munkásságért. A jubiláló dolgozóknak az emlékérmeket Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és a Humánpolitikai Bizottság tagjai adták át: Habony Józsefné és Szökrön László városi képviselő.

Emlékéremmel köszöntötték:
25 éves szolgálatért Harmath Zsuzsanna asszisztenst.
30 éves szolgálatért Dózsa Lászlóné asszisztenst, Csáki Gyöngyi asszisztenst, Dr. Szűcs János doktor urat.
40 éves szolgálatért Dr. Imreh Zsuzsanna doktornőt.

A jubiláló egészségügyi dolgozók köszöntése mellett átadták az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést is, melyet ebben az évben Dr. Ördög György gyermekorvos vehetett át. A díjat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át a kitüntetettnek, plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében. Bővebben itt írunk róla -->
 
Az ünnepséget követően közös beszélgetésre és állófogadásra került sor.

Abony Város Önkormányzata és Abony város lakossága nevében köszönetünket fejezzük ki a városi egészségügyben dolgozók áldozatos, fáradhatatlan munkájáért!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás

Videós összefoglaló a rendezvényről hamarosan!