Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 július 04 kedd - 13:00:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A tanév végén megkezdődnek a szabadidős elfoglaltságok, így a gyermekek, fiatalok üdültetése, táboroztatása is. Nagyon fontos, hogy a táborok megfelelő higiénés körülmények között, a felügyeletet gyakorló intézet tudtával működjenek, ezért felhívjuk a táborok szervezőinek figyelmét legfontosabb kötelezettségeikre. 
 
A jelenlegi jogi szabályozás szerint a tanuló ifjúság táboroztatása bejelentés köteles tevékenység, ami a 3-18 éves korosztály üdültetését, táboroztatását, szervezett foglalkoztatását jelenti.
 
A bejelentést a tábor nyitása előtt legalább 6 héttel kell írásban megtennie a tábor szervezőjének a tábor helye szerint illetékes intézetnél, a Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályánál 2700, Cegléd, Kossuth tér 1. sz. alatt.

A bejelentésnek tartalmaznia kell a táborozás helyét, időpontját, valamint a táborozásban részt vevők várható számát, továbbá a nyilvántartásba vétel miatt rendkívül fontos feltüntetni a táborszervező elérhetőségét és adószámát. A táborozásban csak az vehet részt, aki arra egészségileg alkalmas. Az egészségügyi alkalmasságot a gyermek törvényes képviselője a jogszabályban meghatározott adat tartalmú, a táborozást megelőző négy napon belül kiállított nyilatkozattal igazol. A nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt a táborozás szervezője adja át kitöltés céljából.
 
A táboroztatás közegészségügyi követelményeit a 12/1991. (V. 18.) NM, valamint a 37/2007. (VII. 23.) EüM-SzMM rendeletek és mellékleteik tartalmazzák, melyekről a kistérségi népegészségügyi intézet munkatársai is készséggel adnak információt.
 
A bejelentő részére „Igazolást” állítanak ki, a bejelentett tábor pedig nyilvántartásba kerül. Az adminisztráció a korábbi évekhez hasonlóan ingyenes. 
 
A nyár folyamán a táborokat a hatóságok folyamatosan ellenőrzik, és közegészségügyi hiányosság esetén megteszik a szükséges intézkedéseket.
 
Kérjük, és egyben felhívjuk a tábort szervezők figyelmét arra, hogy fenti bejelentési kötelezettségüknek tegyenek eleget.
 
Letölthető dokumentumok: