Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 július 04 kedd - 17:05:29     Városi rendezvények      Hozzászólás0

2017. június 30-július 01. között rendezték meg az idei Abonyi Lovas Napokat a volt Vásártér területén.
 
Az Abonyi Lovas Klub szervezésében zajló országos hírű rendezvényre az ország sok-sok szegletéből érkeztek lovas fogatok, hogy az éjszakai és nappali fogathajtó versenyen megmérettessenek. A családi és klubszervezésben megvalósuló rendezvény nagyon népszerű az országban, a lovassport szerelmesei mindig szívesen jönnek Abonyba, így aztán népes mezőny gyűlt össze: Mindkét versenynapon 31-31 fogat hajtott fel a versenypályára.
 
Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke elégedetten beszélt a rendezvényről, és az abonyi versenyzők teljesítményéről, amit csak az égiek zavartak meg néhány pillanatra. Szerencsére az eső hamar elvonult, így a kétnapos program sikeres lebonyolítását nem akadályozta.
 
KLIKK a képre a fotógalériáért!

Az éjszakai kettes akadályhajtáson az alábbi eredményeket érték el az Abonyi Lovas Klub versenyzői: 2. helyezés: Molnár András, 5. helyezés: Habony Sándor, 11. helyezés: Gyigor Tímea, 15. helyezés: Kalacsi Péter, 18. helyezés: Némedi György.
 
A nappali versenyszámokban Molnár András, Némedi György és Habony Sándor lettek kategóriájuk legjobbjai. Gyigor Tímea 2., Kalacsi Péter 4., Szűcs Balázs pedig 5. helyezést ért el a versenyszámokban.
 
 
Gratulálunk!
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
Kapcsolódó hírek: