Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
2017 augusztus 11 péntek - 11:57:40     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

bunugy_sulyos_testi_sertes_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya büntetőeljárást folytat B. Zs. 41 éves abonyi lakos ellen, súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt az alábbi tényállás alapján.
 
2017. augusztus 06-án, 10:00 óra körüli időben az Abony, Szapáry utcán nevezett személy szóváltásba keveredett a fiával éppen arra sétáló, szinten helyi lakos sértettel, majd a szóváltást követően B. Zs. felkapott egy vasrudat és azzal egy alkalommal hátulról a sértettet megütötte annak bal oldalán, melynek következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ezt követően a felek a földön tovább folytatták a „birkózást”, amit megpróbált megakadályozni és félbeszakítani a sértett fiatalkorú gyermeke is, akit eközben egy alkalommal - feltehetően nem szándékosan - szintén megütött az elkövető a fején a kezében tartott vasrúddal, melynek eredményeként ő is nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A verekedésnek a helyszínre érkező családtagok és a kiérkező rendőrjárőrök vetettek végett, akik intézkedtek az elkövető előállításáról, valamint a sértett személyek orvosi ellátásáról.

Abony.hu információ